en-USnb-NO

Nyheter

Bøndene aksjonerte: Setter sin lit til Stortinget

Bøndene aksjonerte: Setter sin lit til Stortinget

Redaktør: Åsmund Snøfugl/24. mai 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

– Tilbudet vi har fått fra staten betyr nedbygging av jordbruket. Vi vil ha satsing på små og mellomstore bruk, det gir ikke tilbudet fra staten rom for, sier leder i Sør-Trøndelag bondelag, Kari Åker.

AV JENS GRANØIEN
Etter at det ble brudd forhandlingene mellom jordbruket og staten om årets jordbruksavtale, har bøndene aksjonert. Torsdag var det aksjon med traktor langs E6 i rushtida på E6 mellom Melhus og Klett. Fredag sto de tidlig opp, allerede klokka fem var de samlet utafor Obs-bygg på Tiller. Derfra fordelte de seg i grupper for å starte blokade av utkjøring av matvarer hos de tre stor matvarekjedene som alle har lager på Tiller. Både Coop, Rema og Norgeskjeden har lager med kort avstand i mellom på Tiller.

Bildet: Utafor porten hos Rema. Fra v. Lars Håvard Nordtiller, Tiller bondelag, Petter Vikan, Melhus, Inge Skjetlein, Leinstrand, Anders Eggen og Per Arne Borten, Melhus, Ole Lauglo, Leinstrand, Jon Gisle Vikan organisasjonssjef Sør-Trøndelag bondelag. Foran leder i Sør-Trøndelag bondelag, Kari Åker fra Rissa.

Les mer i Gaula.

Antall (1037)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181018-01