en-USnb-NO

Nyheter

125 år siden Haltbrækku skytterlag ble stiftet

125 år siden Haltbrækku skytterlag ble stiftet

Redaktør: Åsmund Snøfugl/31. mai 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

I forbindelse med at det er 125 år siden år at det ble stiftet skytterlag på Flå så står det straks klart et helt nytt klubbhus. Ny skytebane har de på plass, men klubbhuset er under oppføring. «Vi har ikke fått til dette uten dugnadsinnsatsen,» sier styret i Flå skytterlag til avisa Gaula. Anlegget er nå nyoppusset. Siden 1952 har det brukt området de holder til på, og nå er det blitt modernisert.

AV HEGE WILLADSEN
Når vi skal til skytebanen er det litt vanskelig å finne fram, så vi blir møtt ved Fremovegen og ledet innover til anlegget. Der blir vi møtt av leder for Flå skytterlag, Kai Eskelund. Han tar oss med opp til skytebanen og der blir vi vist rundt. Først får vi møte rekruttene; Fabian Ølstørn og Johannes Nordgaard Søpstad. De er de to yngste som er med i skytterlaget og de ligger og skyter på 100-metersbanen. Men de to blir overdøvet av smellene fra nabo-båsene. Det smeller så høyt at det kjennes i innvollene. Vi går inn dit og får utlevert hørselsvern. Jeg blir fortalt at det er eldre rekrutt som står der og skyter. Og så ler karene slik karer gjør når det blir servert ei skrøne.

Bildet: I år fyller Flå skytterlag 125 år, og i dette jubileumsåret ser styret slik ut: Fra venstre bakerst: Per Kåre Lyngen ungdomsforvalter, Atle Lyngen sekretær, Kai Eskelund leder, nestleder Odd Jarle Brodal. Foran fra venstre: Trond Lillerønning kasserer, Terje Værnes, Jostein Haugen og prosjektleder Oddvar Stensås.

Les mer i Gaula.

Antall (992)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181018-01