en-USnb-NO

Nyheter

Gerhard Olsen fikk NTNU-pris for beste doktoravhandling

Gerhard Olsen fikk NTNU-pris for beste doktoravhandling

Redaktør: Åsmund Snøfugl/7. juni 2017/Kategorier: Startsiden

Ranger denne artikkel:
4.0

Gerhard Olsen mottok torsdag pris for beste doktoravhandling ved Fakultetet for naturvitenskap ved NTNU. Vi traff Gerhard heime i Fosslia på Gåsbakken.

Av åsmund Snøfugl
Gerhard Henning Olsen fra Gåsbakken bor for tida i USA. Han har arbeid som forsker ved Cornell University i Ithaca i staten New York. I forrige uke og i helga har han vært  heime i Norge. Vi traff ham på heimgården Fosslia. Gerhard er sønn av Grete og Gudmund Olsen.
Turen til Norge har flere grunner. Men han var spesielt bedt om å være til stede på NTNU ved semesteravslutning der. Da var det tildeling av utmerkelser. Gerhard har studert materialteknologi og tok i fjor doktorgraden på grunnlag av doktoravhandlinga “Ferroelectric Tungsten Bronzes”. Avhandlinga ble godt mottatt. Nå er arbeidet hans blitt spesielt påskjønnet. Han fikk torsdag  prisen for beste doktorgrad i 2016/2017 ved Fakultetet for na­turvitenskap. Dette er en pris som naturlig nok henger høgt. Blant 70 doktorav­handlinger ble åtte nominert, og to fikk denne hederen. Den andre var Sulalit Bandyo­pad­hyay, som også har tatt doktorgraden ved NTNU.

Bildet: Gerhard mottar prisen av dekan Anne Borg.

Les mer i Gaula.
 

Antall (1174)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181018-01