en-USnb-NO

Nyheter

Melhus videregående er best på klima

Melhus videregående er best på klima

Redaktør: Åsmund Snøfugl/14. juni 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

I konkurranse med 22 videregående skoler i Sør-Trøndelag, er Melhus videregående kåret til Trøndersk mester i klima.

AV JENS GRANØIEN
Til sammen 1689 elever har deltatt i konkurransen, der elevene i løpet av en tre ukers periode i mai skulle registrere tiltak de utførte for å redusere utslippet av CO2.
Ellen Haugen Bergsrønning som leder komite for kultur, idrett, friluftsliv og folkehelse i fylkeskommunen er imp­onert over den jobben som elvene har utført. Det sa hun da vinneren av konkurransen ble offentliggjort, og premiert på en tilstelning hos Melhus videregående skole sist torsdag.
Til sammen har elvene som har deltatt i konkurransen spart klimaet for mer enn 100 000 kilo CO2 i løpet av de tre ukene konkurransen pågikk.
Det er klimaråd Sør-Trøndelag som blant annet består av fylkeskommunen og KS (Kommunenes sentralforbund) som har arrangert konkurransen. Ducha som er en plattform for miljøengasjement har bidratt til gjennomføringen av konkurransen digitalt.

Bildet: Fra v. Astrid Norum jobber hos Ducka, Ellen Haugen Bergsrønning er komiteleder hos fylkeskommunen, Mads Simonsen jobber hos Ducha, Ida Fuchs er klima- og energirådgiver hos fylkeskommunen, Berit Aune Ølstøren er avdelingsleder ved Melhus videregående, rektor Astrid Gynnild og Eistein Grildseth, seniorrådgiver, digital utvikling hos fylkeskommunen. Han jobbet med digitaliseringsbiten opp i mot undersøkelsen i etterkant.

Les mer i Gaula.

Antall (1058)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181018-01