en-USnb-NO

Nyheter

Dersom E6-forbindelsen kuttes til Ler: – En katastrofe for Melhus kommune

Dersom E6-forbindelsen kuttes til Ler: – En katastrofe for Melhus kommune

Redaktør: Åsmund Snøfugl/28. juni 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

– En katastrofe å kutte forbindelsen til sentrumsområdene, nå må politikerne i Melhus tenke lokalt, vi har god tid til å tenke. Vi er på sisteplass på prioriteringslista, da kan det gå bare en vei, og det er oppover, sier Geir Moholdt som er en av talspersonene for vel 20 eiendommer i Kåsen/Losen på Kvål når det gjelder ny E6.

AV JENS GRANØIEN
Moholdt uttrykker med dette en reaksjon på at Nye veier nå har foreslått å kutte ut tverrforbindelsen som var planlagt mellom gammel og ny E6 på Ler. Det er et av flere ledd Nye veier foreslår for å spare 20 prosent av investeringskost­nadene. Klarer de ikke denne innsparingen på 20 prosent, så vil veien bli 7 – 8 år forsinka i forhold til om de klarer innsparingen. Nye veier opererer med ferdigstillelse i 2027/28 med innsparingen, og 2035 uten. Beregnet innsparing ved å kutte forbindelsen på Ler er 375 – 400 millioner kroner.
Talspersonen for grunneierne på Kvål sier at han ikke er overraska. Han kaller det en katastrofe for Melhus kommune. Geir Moholdt mener det er svært uheldig dersom ny E6 mister kontakten med sentrumsområdene. Det betyr at lokaltrafikken må forholde seg til gammel E6 som blir nedklassifisert til fylkesvei, og som vil bli mindre ved­like­holdt.

Bildet: Rolf Ivar Folstad og Geir Moholdt er talspersoner for ny E6 på vegne av cirka 20 grunneiere i Kåsen/Losen på Kvål. I bakgrunnen ser vi stedet der den tiltenkte brua over elva ville bli bygd for å knytte sammen gammel og ny E6. Nå foreslår Nye veier å kutte denne forbindelsen.

Les mer i Gaula.

Antall (1135)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181018-01