en-USnb-NO

Nyheter

Melhusrektoren Astrid Gynnild blir pensjonist

Melhusrektoren Astrid Gynnild blir pensjonist

Redaktør: Åsmund Snøfugl/12. juli 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering
Rektoren på Melhus videregående skole er om knappe tre uker pensjonist. Hun har vært med på ei stor utvikling,

har et stort samfunnsengasjement og har i tida som kommer lyst til å skrive og delta i debattene. Astrid har vært med på mye, hun har vært butikkdame på Løkken, au pair i Paris og jobbet i hagen i et kloster i Alsace.

AV ÅSMUND SNØFUGL

Astrid Gynnild har hatt Melhus videregående skole som arbeidsplass i til sammen 18 år. Først var hun studieinspektør i tolv år, så var hun rektor ved Strinda vgs i seks år, for så å komme tilbake til Melhus som rektor i 2011.  Hun har ledet en stor skole med nær 600 elever og omkring 100 ansatte. Hun etterfulgte Helge Bjørn Bæverfjord som skoleleder, og gir nå stafettpinnen over til Hanne Mari Sæther.

Astrid Gynnild har lagt et langt yrkesliv i skolen bak seg. Nå er hun inne i sin siste måned på kontoret på Melhus videre­gå­ende, der hun har vært rektor de siste seks åra. Vi besøker henne en av julidagene med sol ute og stillhet inne i sko­le­rommene. Det er trass i fe­rietid litt virksomhet i bygningene. Handverkere er i gang med arbeider i veggene på bib­lio­teket, det skal gjøres endringer for at akustikken skal bli be­dre, og på skolekontoret jobber Harriet Skotvoll og Thove Hau­gen Saltnes fortsatt før ferien begynner om noen dager.
Rektor Astrid, ja, for hun er rektor ennå noen uker, og skal arbeide juli ut. Da blir det ferie, men ikke bare det, hun skal også starte på en spennende pensjonisttilværelse.

Bildet: Astrid Gynnild i sola utenfor Melhus videregående. Hun kan se tilbake på fine år der. Hun er takknemlig for å ha fått være med i en skole med et så godt miljø, og som gjør det så bra. Hun nevner også det givende samarbeidet skolen har hatt med vennskapsskolen i Kenya. Og hun tar fram det gode samarbeidet med Melhus kommune, lensmannskontoret og bedrifter i bygda.

Les mer i Gaula.
 

Antall (981)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181018-01