en-USnb-NO

Nyheter

Merete Sand:  – Melhus’ nye sogneprest

Merete Sand: – Melhus’ nye sogneprest

Redaktør: Åsmund Snøfugl/30. august 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
5.0

Merete Sand søkte prestestilling i Melhus da det var behov for ny sogneprest etter John Olav Hodne. Hun og fikk den. Hun har en innholdsrik yrkesbakgrunn. Utenom prestegjerning har hun drevet både som lærer og i flyktningearbeid.

Av Helge Bjørn Bæverfjord
Merete Sand (62) kommer fra Selsbakk i Trondheim, hvor hun har bodd siden 1998. Det var også der hun vokste opp, og i dag bor hun i et hus i nær­heten av barndomshjemmet.
Hun kommer fra stillin­gen som sogneprest i Ho­eggen menig­het. I en alder hvor mange allerede har begynt å tenke på å pensjonere seg, var hun ikke fremmed for tanken på å søke seg ny jobb med nye utfordringer, men hun vis­ste med seg selv at det måtte være en stilling hvor hun fysisk slapp å flytte til et nytt sted. Flytte har hun gjort nok i sitt liv. Da Melhus fikk behov for ny sogneprest etter John Olav Hodne, søkte hun stillin­gen, og fikk den. Hun har en innholdsrik yrkesbakgrunn. Ut­en­om preste-gjer­ningen har hun vært lærer og drevet med flyktningarbeid i tilsammen 12 år. 

Bildet: Merete Sand fra Selsbakk er nå prest i Melhus, og overtar stillinga som John Olav Hodne hadde. Merete Sand synes dagens debatt om norske verdier er forvirrende. Mange slenger rundt seg med «norske verdier» som om verdier er noe statisk. Dette kan ta fokus vekk fra helt sentrale spørsmål som forbruk og klimakrise.

Les mer i Gaula.

Antall (1531)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190214-01