en-USnb-NO

Nyheter

– Vi treffer mye folk og har gode kolleger

– Vi treffer mye folk og har gode kolleger

Redaktør: Åsmund Snøfugl/6. september 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

Det sier Miriam Olsen. Hun er en av to kvinner som har drosjekjøring som yrke hos Melhus taxi, en jobb hun trives med. Det sosiale er en viktig begrunnelse for å velge yrke som drosjesjåfør.

AV JENS GRANØIEN
Etter at skolen starta for ei ukes tid siden er det travle tider hos Melhus taxi. Skolekjøring tar mye av tida fra morgenen av, samtidig skal også andre kjøreoppdrag gjennomføres. Ungene skal også kjøres hjem igjen når skole­dagen er slutt.
– Vi kjører skoleunger der det ikke går buss, vi kjører også sikringskjøring der det kan være farlig for ungene å ferdes, i tillegg kjører vi unger som har behov for skyss, sier Ola Leraand, han er eier av Melhus taxi, og er daglig leder.
Leraand forteller at det blir mye sånn kjøring. Kjøreoppdragene blir fordelt. Den job­ben er det Silje Sundet som tar seg av, og sjåførene får tildelt oppdragene kvelden i forveien.
– Innimellom skolekjøringen har vi også kjøring til sykehuset. Det er litt av en kabal som skal gå opp, sier Leraand.
Han forteller at de har gan­ske mye sykehuskjøring. Da hender det at det blir langtur på vei tilbake fra sykehuset. Da må de ofte ta med pasienter som skal lenger enn til Melhus. Da går ofte turen til Oppdal eller Røros, i Folldal og på Mø­re går turen også av og til, og de kjører ofte folk til treningssenter.

Bildet: Til sammen er de ti fast ansatte, i tillegg kommer de som kjører drosje i helgene og på kveldstid. Fra v. Silje Sundet, Miriam Olsen, Ola Leraand, Per Tømmervold, Svein Erik Rønning og Steinar Holten.  Arthur Drageid, Nils Einar Berg Kenneth Hauge Rønning og Øyvind Haarberg var ikke til stede da bilde ble tatt.

Les mer i Gaula

Antall (1166)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190117-01