en-USnb-NO

Nyheter

– Kunstnerpar  i Hammerdalen

– Kunstnerpar i Hammerdalen

Redaktør: Åsmund Snøfugl/6. september 2017/Kategorier: Startsiden, Næringsliv

Ranger denne artikkel:
5.0

I Hammerdalen i Buvika hol­der kunstnerparet Mag­nhild Rølvåg og Knut Eerik Wessel Halvorsen til. Magnhild er gullsmed og kunsthåndverker, Knut Eerik er grafiker. De har hvert sitt atelier og verksted i huset der Knut Eeriks foreldre tidligere drev galleri Arctica.

AV ANNE SØRTØMME

Grafiker og smykkekunstner
Det er mye kreativ aktivitet i huset som ligger inne i Ham­merdalen i Buvika. I øverste etas­je har Knut Eerik atelier. Han jobber med store formater, og har fordypet seg i teknikker som gesso-teknikk og tresnitt.
– Jeg jobber med kombina­sjonsteknikker. Gesso er limslåtte treplater, og så jobber jeg med tresnitt hvor jeg bruker både bjørk, furu og mdf-plater. Uttrykket er mye sort-hvitt med innslag av én farge. Jeg har fått noen stipender nå, sånn at jeg kan fordype meg enda mer. Et dypdykk er nødvendig for at man skal klare å ta det famlende skrittet videre i arbeidet sitt.

Forbereder ny utstilling  
Akkurat nå går det i innram­ming på atelieret, Knut Eerik skal stille ut på galleri Kanalen om kort tid. – Jeg jobber i serier på tre og tre bilder, og er av­hengig av store, rene rom. Kona Magnhild beskriver bildene hans om minimalistiske og kla­re, og motivisk sett er de preget av husfasader, ødelagte landskaper og natur. Signaturen sin beskriver Knut Eerik som en formverden som beskriver en tilstand, i tillegg til de store formatene.

Bildet: Magnhild viser fram et av de mer omfattende smykkearbeidene, et kjede som består av tusen håndlagede deler, og som tok omtrent en måned å lage. Knut Eerik Wessel Halvorsen forbereder utstilling i Galleri Kanalen.

Les mer i Gaula.

Antall (1314)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190117-01