en-USnb-NO

Nyheter

Marita Hegertun Hamran på Hovin: Designgründer med hjerte for etisk design

Marita Hegertun Hamran på Hovin: Designgründer med hjerte for etisk design

Redaktør: Åsmund Snøfugl/4. oktober 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
5.0

Marita Hegertun Hamran vokste opp rett ved E6 på Nardo og syntes Oslo var for lite. Etter hvert lå designverdenen i New York og andre store motebyer for hennes føtter. Men livet kommer med sine krumspring, og destinasjonen ble til slutt Hovin. Der har hun sitt eget verksted hvor hun jobber med design av klær og vesker, og til høsten kommer de første egendesignede produktene ut på markedet.

AV ANNE SØRTØMME
Det Marita gledet seg mest til som barn, var å komme hjem og sette seg ned med tegnesakene. Da tida kom for å søke vide­regående skole, valgte hun ut ifra hvor hun ville i livet, beskriver hun. -Jeg visste jeg ville fortsette å tegne og skape ting, og jeg ville leve av det. Så kikket jeg i en skolekatalog og så en annonse for Esmod, en designskole i Oslo. Det var der jeg ville gå, og med å velge programmet tegning, form, farge, så fikk jeg studiekompetanse. Så da ble det sånn. Jeg skjønte jo at kre­a­tivitet er vanskelig å leve av i Norge, men det var også vanskelig å tenke at jeg ikke skulle jobbe innen dette feltet. I tenårene så hun en TV-serie der serien handlet om et amerikansk motehus. For første gang så hun store tegninger brukt i en forretningssituasjon. Da skjønte hun at det kunne gå an å leve av å være kreativ. Dermed var det mange frø som var sådd for Maritas karriere.

Bildet: Firmaet og verkstedet har hun egenhendig bygd opp over flere år. Maskiner og verktøy ble innkjøpt litt etter litt fra tidlige studieår.

Les mer i Gaula.

Antall (955)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181213-01