en-USnb-NO

Nyheter

Anne Kari levde med Alzheimer i fem år. I 2011 døde hun, 61 år gammel

Anne Kari levde med Alzheimer i fem år. I 2011 døde hun, 61 år gammel

Redaktør: Åsmund Snøfugl/4. oktober 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
1.0

Anne Kari var 56 år da det ble konstatert at hun hadde Alzheimer. Det ble en vanskelig tid for hennes nærmeste. Det gikk fort nedoverbakke, etter fem år med sykdommen døde hun i 2011.

AV JENS GRANØIEN
Det er mannen hennes, Tor Arne Granmo som forteller historien om Anne Kari sitt sykdomsforløp, før hun døde i 2011. Han er aktiv i Nasjonalforeningen for folk­ehelsa hvor han er nestleder fylkeslaget i Sør-Trøndelag. Man­dag fikk elever som går 2. året på helsefagarbeiderlinja på Melhus videregående høre ham fortelle historien.
Anne Kari hadde tatt utdannelse som hjelpepleier da hun var 46 år. Hun hadde jobben sin ved døvblindboligen på Melhus. Hun kjørte bil fra heimen på Lundamo til arb­eids­plassen. Det var da hun for­talte at hun ikke fikk bilen i første gir under fart, at Tor Arne begynte å få mistanke om at noe var galt. Anne Kari var påståelig, hun sa at hun alltid hadde fått det til før.

Nektet å kjøre bil
– Hun sa at hun hadde gjort det bestandig, og når hun ikke fikk det til, nektet hun å kjøre bil. Hun skulle ta bussen.
Anne Kari jobbet skift, formiddag og ettermiddag. Da hun skulle på jobb på ettermiddag måtte Tor Arne som selv var på jobb, ringe henne å minne henne på at hun skulle på ettermiddagsvakt. Busspeng­ene, 45 kroner måtte han ordne med kvelden før.

Bildet: Tor Arne Granmo i midten flankert av lærere og noen av elevene på helsefagarbeiderlinja på Melhus videregående. Fra v. lærer Lilian Ofstad, elevene, Linn Maria Buskele og Ingrid Storlimo, Tor Arne Granmo, elevene Eirin Norberg og Motaz Alhelwe og miljøarbeider Aud Bjørkan.

Les mer i Gaula.

Antall (1002)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181213-01