en-USnb-NO

Nyheter

Søstrene Riseth har drevet familiebedriften i 27 år

Søstrene Riseth har drevet familiebedriften i 27 år

Redaktør: Åsmund Snøfugl/11. oktober 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

På bakrommet i Melhus Blomsterhandel er travle hender i sving. Der lages det blomsteroppsatser, buketter og bånd, og ikke minst er det mye som skal tas hånd om ved drift og innkjøp. Søstrene Reidun Riseth Jakobsen og Hanne Riseth har rukket å drive bedriften i 27 år siden de tok over etter foreldrene.

AV ANNE SØRTØMME
De som har noen årtier bak seg på Melhus, husker kanskje tilbake til den gang det var blomsterhandel i bygget der Viet Wok holder til i dag. Den gangen ble den drevet av Ingar Kulbrandstad. Da han bestemte seg for å selge, tok Lars Riseth over butikken. Han var utdannet gartner, og hadde i årene forut jobbet med en­groshandel på Leüthens Frø­handel i Trondheim. På vei hjem til Melhus leverte han ofte varer til Kulbrandstad. I 1973 kjøpte han altså forretningen, og en ny familiebe­driftshistorie startet. Reidun Riseth Jakobsen kan fortelle om hvordan hun og søsteren Hanne mange ganger sov i sovepose i butikken innimellom julestjernene. Mor Hallfrid Riseth som var hjemme med barna ble fort tilkallingsvakt, og etter hvert ble også hun fast medarbeider i butikken.

Bildet: Mona Fjølstad (i midten) er blomsterdekoratør og ansatt i butikken, og får bare godord av eierne Hanne og Reidun Riseth.

Les mer i Gaula.

Antall (979)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190117-01