en-USnb-NO

Nyheter

Trøndertun  er klar for framtida!

Trøndertun er klar for framtida!

Redaktør: Åsmund Snøfugl/18. oktober 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

På Trøndertun folkehøgskole har det skjedd mye dette året. Den splitter nye salen for dans og musikk er så godt som ferdigbygd og tatt i bruk. Utearealene er under omkonstruering, og internatbygget venter også en ansiktsløftning.

AV ANNE SØRTØMME
På Trøndertun tar både rektor Ronald Nygård og driftsleder og byggeleder Roger Skogstad imot oss en vindfull oktoberdag. De har i lang tid jobbet intenst med skolens store nyinvestering, den nye konsertsalen som nå endelig er tatt i bruk til både undervisning og konserter. –Vi begynte å rive den gamle gymsalen i april, forteller Skogstad. Og derfra var det bare å få alt byggearbeid til å klaffe, salen måtte stå ferdig til elevene kom i slutten av august. Ronald Nygård forklarer at salen er skreddersydd for rytmisk mu­sikk, altså pop, rock og jazz. ­– Både akustikk, lys, lyd og PA er spesielt tilrettelagt for disse sjangrene. Akustikere har vært med i planleggingsfasen, og Håvard Soknes som er lærer på skolen, har hatt ansvar for lydutstyret. I tillegg er salen også en visningssal for dans. Skolen har 120 musikkelever hvert år, og 30 dansere. Og salen er i en helt annen divisjon enn det vi har hatt før. Utstyrsmessig har vi det siste på markedet, og vi var på Frankfurt-messa for å se på det aller siste av lydteknisk utstyr.

Bildet: Rektor Ronald Nygård og drifts- og byggeleder Roger Skogstad kan smile bredt nå som konsertsalen står ferdig. I disse dager får også utearealene på Trøndertun en ansiktsløftning.

Les mer i Gaula.

Antall (872)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181213-01