en-USnb-NO

Nyheter

Ordfører, varaordfører og  Katrine Lereggen får vigselsrett

Ordfører, varaordfører og Katrine Lereggen får vigselsrett

Redaktør: Åsmund Snøfugl/18. oktober 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

Når kommunene overtar vigselsretten fra 1. januar 2018 kan ordfører, varaordfører og Katrine Lereggen utføre vigsling i Melhus.

AV JENS GRANØIEN
Fra 1. januar neste år blir det slutt på borgerlig vigsling i tinghuset. Da må kommunene sørge for å ha et apparat klart til å ta seg av vigsling av par som ikke ønsker kirkelig vigsling. Ordfører og varaordfører er automatisk tilkjent vigslingsrett fra staten. I Melhus har formannskapet i tillegg bestemt at Katrine Lereggen får vigslingsrett. Lereggen er rådmann i Melhus kommune.
Det var ingen uenighet i formannskapet da saken ble behandla om hvem som skulle få tilkjent rett til å vigsle. Derimot ble det en diskusjon om hvor handlingen skal finne sted. Både rådhuset, Kroa eldresenter og prestegårdslåna ble nevnt i diskusjonen om hvor det skal etableres et seremonirom, som trengs for å utføre vigslingen.

Bildet: Rådhuset er best som for vigsling, men Kroa er et alternativ, mener formannskapet i Melhus. Rundt bordet: Fra v. Jan Arne Bremnes (Krf), Berit Wold Fjelle (Ap), Bente Estenstad (Ap), Mikal Kvaal (H), varaordfører Stine Estenstad (H), Mari Grongstad sekretær, ordfører Gunnar Krogstad (Ap) godt skjult rådmann Katrine Lereggen, Fritz Arne Haugen (Sp), med ryggen til Sigmund Gråbak (ML), Jan Frode Hatlen (V), Merethe Moum (ML) og Lisbeth Tiller (Frp).

Les mer i Gaula.

Antall (786)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-181213-01