en-USnb-NO

Nyheter

De fleste ungdommene  i Melhus har det bra

De fleste ungdommene i Melhus har det bra

Redaktør: Åsmund Snøfugl/1. november 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

Undersøkelsen «Ungdata» som gjennomføres tredjehvert år viser at ungdommen i ungdomsskolen og på videregående i Melhus har det bra. Foreldrene er i mange tilfeller en utfordring når det gjelder  ungdommenes bruk av alkohol.

AV JENS GRANØIEN
Nesten 1100 ungdommer i ungdomsskolen og på videregående i Melhus har svart på undersøkelsen. Oppslutningen har vært størst i ungdomsskolen der 85 prosent av elevene har svart. Tilsvarende tall for videregående er 67 prosent.
Selv om undersøkelsen viser at de fleste ungdommene har det bra, er det også noen som har utfordringer. Kristin Johnsen som er SLT – koordinator i Melhus kommune orienterte kommunestyret om undersøkelsen. Hun sa at noen jenter sliter med depressive symptomer. Noen er ensomme, men de fleste opplyser at der har venner, og at de har det godt i forhold til foreldrene sine. Hun sier til avisa Gaula at ungene må lære at det ikke er bare «finværsdager», men at de vil møte motbakker innimellom.
Det må alle ta et ansvar for, mener Johnsen, men at det i første omgang er foreldrene som må lære ungene å tåle litt i livet.
– Vi må slutte å si at; «jeg er glad jeg ikke er ung i dag som må forholde seg til telefon, internett og mange TV- kanaler». Hun sier at det er mest jenter som har de psykiske plagene.

Bildet: Ungdomsrådet var også til stede da «Ungdata» undersøkelsen ble presentert for kommunestyret. Fra v. Maren Grøthe, leder, Vilde Stokke, Nora Emilie Økdal, Peder Reitbakken, Sofie Gåsbakk og Magdalena Wold.

Les mer i Gaula.

Antall (929)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190117-01