en-USnb-NO

Nyheter

Pioner i fotball, helsestell og bak rattet

Pioner i fotball, helsestell og bak rattet

Redaktør: Åsmund Snøfugl/1. november 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

Når man setter seg ned og snakker med Ragna Solem om det hun har opplevd i løpet av sine nitti leveår, går tida fort. Selv vil hun ha det til at hun er veldig alminnelig, og at det nok ikke er enkelt å skrive noe interessant basert på hennes memoarer. Det ble enkelt å motbevise.

AV ANNE SØRTØMME
Det første man legger merke til når man entrer stua til Ragna Solem er en ergometersykkel og et piano. At hun vier seg til slike aktiviteter er ikke merkelig når man får høre litt om hvilken bakgrunn hun har, med pioner­virke som helsesøster i Børsa, Buvika og Skaun, damefotball i Melhus på 1940-tallet, førerkort og folkevogn på 1950-tallet, organisasjonsarbeid og reiser til flere kontinenter.

Vokste opp med snekker-
fabrikk på Søberg
Ragna ble født på Søberg, men Mellingsæter som pikenavn. – Ekte melhusbygg, det er så vik­tig å si! Skyter Ragna inn i det journalisten spør om det er Buvika hun kommer fra. Foreldrene kjøpte et småbruk der. Faren var i tillegg snekker og bygget opp en snekkerfabrikk som etter hvert også ble utvidet med sagbruk. -Snekkerfabrikken der det i starten ble produsert dører og vinduer slik Ragna husker det, brant ned, for så å bli bygget opp igjen. –Jeg husker det var et sted vi kalte branntomta. Det gjorde inntrykk på meg som jentunge.

Bildet: Ragna Solem rundet nylig 90 år, og trives godt hjemme i leiligheten i Lena.

Antall (905)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190117-01