en-USnb-NO

Nyheter

Ambisiøst talent  Taekwon-Do

Ambisiøst talent Taekwon-Do

Redaktør: Åsmund Snøfugl/15. november 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
4.5

Anne Maria Andresen er flink i idretten sin. Hun har flere første­plasser i mesterskap. Idretten er Taekwon-Do. Anne Maaria er 15 år.

AV HEGE WILLADSEN

Rødt med en stripe
Sier “rødt med stripe”  deg noe? Vel – det er den graden Anne Maria Andresen har. Hun begynte med Taekwon-Do da hun var åtte år, men etter en vannlekkasje i treningslokalene de hadde i Trondheim, ble de uten noe sted å trene. Da hadde hun en pause på 2,5 år; «og så ble det Taekwon-Do for fullt med ny klubb» sier hun. Det var en klubb i Orkdal og hun takker Gunnar Rugsveen for at han satsa på henne. «Uten han ville jeg ikke ha vært der jeg er i dag.» I dag er hun medlem i Melhus Taekwon-Do,og hun sier at det er en liten klubb. «Men det er stort at klubben gjør seg så bemerka på landsbasis» legger Anne Maria til. Hun har akkurat kommet tilbake fra Østlandscup hvor både nordmenn og svensker deltok, og den stolte pappa’n sa til avisa før møtet med Anne Marie at vi kom til å møte ei stolt jente; «Hun gjorde rent bord i både mønster og sparring og kom hjem med to gullmedaljer.» Og dette gjorde hun med beltet som er rødt med en stripe. Sort belte er jo et kjent uttrykk, men før du får det må du gradere deg. Og det kan du kun gjør noen få ganger i året. For å få svart belte må Anne Maria få to striper til på det røde beltet, så kan du gradere seg for svart.

Bildet: Anne Marie Andresen fra Melhus gjør det veldig bra i Tawkwon-do. Hun har vunnet mange førsteplasser, og for ikke lenge siden var det NM i Molde, og da fikk hun sølv i det som kalles lagmønster.

Antall (1410)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190117-01