en-USnb-NO

Nyheter

Tiår på tiår med korps. Oddvar Horg kan telle seksti år som korpsmusiker

Tiår på tiår med korps. Oddvar Horg kan telle seksti år som korpsmusiker

Redaktør: Åsmund Snøfugl/22. november 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

I 1957 hadde Melhus Janitsjarkorps (tidligere Melhus hornmusikklag) allerede eksistert lenge. Det samme kan ikke sies om den tilkomne althornisten Oddvar, som den gangen kun var 11 år gammel. Da bror Jan startet korpskarrieren, ville Oddvar også være med. Og slik ble det. Nå kan Oddvar Horg se tilbake på 60 år i korpset.

AV ANNE SØRTØMME
Hva vi i dag kjenner som Melhus Janitsjarkorps, ble stiftet i 1889. Den gangen var den kun messinginstrumenter, og de kalte seg for Melhus Horn­musikklag. Instrumentet til Oddvar ble først althorn. Der­med var det kornett en periode, før trombone, som er det han anser som hans egentlige instrument. Men per nå er det tubaen som først og fremst følger med på korpsøvelsene.
 – Korpsoppslutningen har gått i bølger, og jeg har hoppet inn der det har vært behov. Men det er trombone som er fav­oritt­instrumentet. Det er et fan­tastisk klangfullt instru­ment om man kan å spille på det. Det krever også godt gehør på grunn av intonasjonen. Det har ikke klaffer slik som andre messinginstrumenter, man må justere tonehøyden selv.

Bildet: Oddvar Horg spiller på flere instrument. Han har vært trofast med i janitsjarkorpset i Melhus siden han var elleve.

Les mer i Gaula.

Antall (941)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190314-01