en-USnb-NO

Nyheter

Øystein fra Byneset er verdens beste på  tuba og første solisten på instrumentet

Øystein fra Byneset er verdens beste på tuba og første solisten på instrumentet

Redaktør: Åsmund Snøfugl/29. november 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
5.0

Fra korps i Spongdal til verdens største konsertscener. Det må sies å være imponerende blåst av tubaisten Øystein Baadsvik. Bynesingen er av FM Classic rangert som en av verdens fremste gjennom alle tider blant messings-instrumentalister! Karrieren kantes av imponerende prestasjoner.

AV ÅKE NORD
Det som først slår en når man møter denne verdensstjerne er den ydmyke nysgjerrighet han viser overfor spørsmål og samtale om alt fra karrierestart til filosofiske holdninger til tubaen og livet.
Vi kommer midt i flyttforberedelser. Øystein og fru Anna Baadsvik, fiolinist og komponist, er i ferd med å flytte fra huset på Ranheim til Frosta.
Svenske Anna er kjent for mange fremragende konserter og innovative komposisjoner. Ingen glemmer opplevelsen av «Frejas sang» for fiolin, dame­kor, tuba og trafikklys! Hun er nok alene om å ha dirigert en konsert fra miksebordet med trafikale fargesignaler til de medvirkende for å bestemme innslagenes innsatser i orden, styrke og spill.
– Anna er en stor inspirasjonskilde for meg, summerer Øystein.
De tre barna kom ganske tett og er i dag godt etablert med egne liv og gleden av å ha musikalske evner i blodet. Karin, 25, er sanger og låtskri­vere med eget band og karrieren lokalisert til Hanoi. Aurora, 23, er godt på vei å bli sykepleier.

Bildet: Spongdal skole og skolekorpset. Her begynte veien til verdens konsertscener for Øystein Baadsvik.

Les mer i Gaula.

Antall (1078)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190314-01