en-USnb-NO

Nyheter

Oppfordrer kvinner til å ta HPV-vaksinen

Oppfordrer kvinner til å ta HPV-vaksinen

Redaktør: Åsmund Snøfugl/29. november 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

I Norge er det hvert år 3000 kvinner som å opereres for alvorlig celleforandringer i livmorhalsen. 70 kvinner dør av sykdommen hvert år. Mange er ganske unge. Helsesøster Bente Vikran Ingebretsen oppfordrer kvinner i Melhus til å vaksinere seg.

AV JENS GRANØIEN
Tilbudet om gratis vaksinasjon gjelder kvinner som er født i perioden 1991 – 1996, men også de som er født før 1991 anbefales å vaksinere seg. HPV-viruset kan føre til kjønnsvorter, som igjen kan føre til livmorhalskreft.
6 – 700 innenfor aldersgrensen i Melhus
I Melhus har i overkant av 200 kvinner benyttet seg av gratistilbudet. Vikran Ingebretsen har ikke nøyaktig antall kvinner som befinner seg innenfor den aktuelle aldersgrensen i Melhus, men hun tror at det kan dreie seg om 6 til 700. Dermed har knapt en tredjedel benyttet seg av tilbudet, så langt.
I Melhus er det gjennomført to runder med vaksinering. Det startes opp med en tredje runde den 31. januar 2018. Vaksinasjonen vil foregå fra klokken 17.00 og utover kvelden. Vikran Ingebretsen oppfordrer kvinner til å melde seg på. Frist for påmelding er satt til den 26. januar. Påmelding kan enten skje på hjemmesida til Melhus kommune, eller på hjemmesida til Folkehelseinstituttet, der er det en link til påmelding i Melhus kommune.

Bildet: Helsesøster Bente Vikran Ingebretsen oppfordrer kvinner til å melde seg på for å få HPV – vaksine når tredje runde med vaksinasjon starter i Melhus den 31. januar 2018.

Les mer i Gaula.
 

Antall (939)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190314-01