en-USnb-NO

Nyheter

Formannskapet vil ha ny skole på Monsstuflata og to hallflater

Formannskapet vil ha ny skole på Monsstuflata og to hallflater

Redaktør: Åsmund Snøfugl/29. november 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

Et enstemmig formannskap har vedtatt å søke omregulering av gnr. 35, bnr. 1, Monsstuflata til bygging av ny Gimse skole med plass for 550 elever. Samtidig vil formannskapet bygge to flerbrukshaller.

AV JENS GRANØIEN
Varaordfører Stine Estenstad beskyldte rådmannen for dårlig utredning av to spilleflater (flerbrukshaller). Rådmannen hadde i sitt forslag foreslått en hallflate. Hun mente at en skole med plass til 450 elever er for lite. Estenstad sa at det er lurt å se på det i en større sammenheng.
- Jeg ser for meg flerbruk i hallene med plass til annen idrett en fotball og håndball. Jeg kan også tenke meg en kafeteria. Ungdommen i Nedre Melhus mangler samlingsplass, sa varaordføreren.
Monsstuflata er å gå ett skritt tilbake
Så langt har planen gått ut på å rive nåværende Gimse skole, for så å bygge ny skole på den samme tomta.
Berit Wold Fjelle (Ap), som er leder i Oppvekst og kulturkomiteen, mente at å gå for Monsstuflata er å gå et skritt tilbake, men hun så også at det har sine fordeler. Hun mente det vil være verdt å se på muligheten.
- Vi må høre hva fylkeskommunen har tenkt å gjøre med hensyn til videregående. Om det skal bygges på den samme tomta, så må skolen ha midlertidig opphold på Tambartun. Wold Fjelle poengterte at en ved å bygge på Monsstuflata så spares seks millioner kroner. Hun så for seg at skolen skal stå ferdig i 2021, med åpning i januar 2022.
Åpen for å justere grensene
Jan Arne Bremnes (Krf) sa at hallsaken er en «het potet».

Bildet: Formannskapet vil bygge ny Gimse skole på Monsstusletta, på samme platå som Melhus videregående.

Les mer i Gaula.
 

Antall (878)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190314-01