en-USnb-NO

Nyheter

Forebygging og  håndtering av konflikter  på arbeidsplassen

Forebygging og håndtering av konflikter på arbeidsplassen

Redaktør: Åsmund Snøfugl/6. desember 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

– For Nav er det viktig å ha tett kontakt med næringslivet, blant annet for å forebygge konflikter i bedriftene. Det sier Ann Kristin Landsem som er markedsrådgiver hos Nav på Melhus. Torsdag arrangerte Nav møte der temaet var forebygging og håndtering av konflikter.

AV JENS GRANØIEN
Det er flere årsaker til at det er viktig for Nav å ha tett kontakt med næringslivet. Blant annet for å få folk ut i jobb.
– Det er viktig for oss å vite hva den enkelte bedrift driver med. Hva jobber de med, og hvilke utdanning som kreves for å få jobbe i den enkelte bedriften, og hva det er bedriften etterspør, sier Ann Kristin Land­sem.

Nav jobber blant annet med å få ungdom ut i arbeidstrening. Da er næringslivet en viktig samarbeidspartner.
– Næringslivet er en stor samarbeidspartner, både for de som er sykemeldt, og for de som er arbeidsledige, sier hun.
Torsdag var næringslivet i Melhus invitert til møte om forebygging og håndtering av konflikter som kan oppstå i den enkelte bedrift. Da er forebygging å anbefale, og straks enklere, enn å reparere. Kommunen var godt representert, men det var også private næringslivsaktører blant et femtitalls som var møtt opp.
Det var de to rådgiverne hos Nav arbeidssenter, Trøndelag Stine Dahlen-Kvalvaag og May Kvello som orienterte.
Innledningsvis ble det sagt at ei nasjonal målsetting er 5,6 prosent sykefravær. De to la vekt på at restarbeidskraft bør utnyttes. Det vil si å få folk til å jobbe litt, selv om de er ute av jobb på grunn av for eksempel sykdom eller graviditet, det ble understreket at graviditet ikke er en sykdom.

Bildet: Ann Kristin Landsem er markedsrådgiver hos Nav Melhus. Hun sier at det er viktig for Nav å ha tett kontakt med næringslivet.

Les mer i Gaula.

Antall (936)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190314-01