en-USnb-NO

Nyheter

Hågen 70 på sjølveste julaften

Hågen 70 på sjølveste julaften

Redaktør: Åsmund Snøfugl/20. desember 2017/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

På Fremo gård hos Hågen og Rigmor er det travle tider før jul. Det er julebordsesong, og det er matservering de to liker aller best å holde på med. Snart blir det jul, og på selveste julaften blir far og bestefar i huset 70 år.

AV JENS GRANØIEN
Det er fredag ettermiddag, bor­dene i fjøset på Fremo gård er dekket til fest. Som så mange andre kvelder nå før jul, arrangeres det julebord på Fremo gård. Hågen forklarer at dette er det sjuende jule­bordet siden 1. desember, og i dag er det den 15. Det betyr at bordene i fjøset på Fremo har vært dekket til julebord i gjennomsnitt annenhver kveld hittil i desember.
– Dette er artig, og vi har slettes ikke tenkt å gi oss med dette ennå. Nå er vi fire etter at svigerdatter Kjersti og sønnen Eskild ble med. Så dette vil fortsette etter vår tid, sier Hågen smilende. Nylig har de dannet aksjeselskap der alle fire har likelydende aksjeposter i Fremo gård A/S.
Hågen tok over gården etter foreldrene i 1975, og for noen år siden var tida kommet til nok et eierskifte da sønnen Eskild overtok. Jorda er bortleid, men Eskild driver selv grustaket på Fremo som har vært i drift siden 60-tallet.
Da Hågen overtok var det melkekyr, men i 1986 fant han ut at han skulle kutte ut melkekyrne. Han hadde startet i det små som landbruksentreprenør ved siden av gårdsdrifta. Først investerte han i ei vogn for kalkspredning. Senere investerte han i flere landbruksredskaper, og han tok på seg både spredning av naturgjødsel, og annet leiekjøringsarbeid hos andre bønder, både i Melhus kommune og utenom kommunen.

Bildet: Det er julebordsesong, det merker også folket på Fremo gård i Flå. Det er dette de trives med Rigmor og Hågen Fremo. På selveste julaften fyller Hågen 70 år, men først må julebordene gjøres unna. Kyrne på Fremo har måttet vike for matservering, og må nøye seg med bilde på veggen.

Les mer i Gaula.

Antall (936)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190214-01