en-USnb-NO

Nyheter

Melhusordfører Gunnar Krogstad ser lyst på 2018

Melhusordfører Gunnar Krogstad ser lyst på 2018

Redaktør: Åsmund Snøfugl/3. januar 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

I nyttårsintervjuet oppsummerer Gunnar Krogstad året som ligger bak. Han ser lyst på 2018. Han snakker om samarbeid både innad i kommunen, men også interkommunalt og regionalt. Trond Giske og Petter Northug er også tema i nyttårspraten med ordføreren.

AV JENS GRANØIEN
Ordføreren er snar til å trekke fram prosjektet «100 år i eget hjem», som ble satt i gang i 2017. Vi treffes for en prat om det året som ligger bak, men også like mye av det året som akkurat er påbegynt. Vi treffes på ordførerens kontor den første arbeidsdagen i det nye året. Ordføreren har hatt ei rolig jul med familieselskaper som gjerne hører jula til. En skitur ble det også i løpet av dagene mellom jul og nyttår.
Prosjektet «100 år i eget hjem» har som formål å legge til rette for framtida slik den forventes å bli med langt flere eldre i forhold til yrkesaktive enn det er i dag. Det krever nytenkning.
– I Melhus er det etablert et forvaltningskontor som har overtatt jobben med å tildele tjenester og omsorgsplasser. Før lå dette til distrikta. Ordføreren gir skryt til de som fyller disse jobbene i kommunen, og han mener at denne ordningen vil gi en mer enhetlig og rettferdig tildeling.
– De ser på de enkeltes behov, og handler ut i fra det, sier ordføreren.
Krogstad sier at det er gjort flere ting når det gjelder omorganisering. Blant annet er to assisterende rådmenn erstatta av tre kommunalsjefer som vil ha hvert sitt arbeidsfelt, og betjene hver sin av de tre komiteene.
– Melhus holder på å bli en stor kommune som vokser med en til to prosent i året. Da kreves det at vi gjør ting på en annen måte enn før. Ordføreren mener det er viktig å bevare fordelene med en liten kommune, men samtidig få til en effektivt drevet kommune.

Bildet: Ordfører Gunnar Krogstad sier at det er mange saker som det skal tas tak i, i 2018. Han sier det er viktig å holde overblikket og se ting i sammenheng.

Les mer i Gaula.

 

Antall (881)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190214-01