en-USnb-NO

Nyheter

Fredrik Riseth håper på billett til U23-VM

Fredrik Riseth håper på billett til U23-VM

Redaktør: Åsmund Snøfugl/3. januar 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

Med flere gode plasseringer bak seg håper 22 – åringen fra Melhus på plass på laget som skal delta i U23-VM i månedsskiftet januar/februar.

AV JENS GRANØIEN
Det blir i så fall hans siste sjanse til å delta i U23-VM, neste år fyller han 23 år, da blir han for gammel.
Det er sprint som er Fredrik Riseth sin sterkeste side. Under sesongåpningen på Beitostølen i november ble han nummer fire på sprinten som ble vunnet av Johannes Høsflot Klæbo. Det var for øvrig Klæbo sin første seier av i alt sju før jul i år. Aldri har noen vunnet så mange verdenscuprenn før jul noen gang.
Helga etter deltok Fredrik i Norgescupen på Gålå. Der vant han sprinten, og ble nummer sju på femten­ ki­lometeren.
Vi treffer Fredrik Riseth på Toppidrettssenteret i Granåsen bittelille julaften. 22-åringen sier til avisa Gaula at han sikter høyere og høyere for hvert år. Han trener nesten 20 timer i uka i sommerhalvåret. I vinterhalvåret blir det noe mindre på grunn av reising og deltakelse i renn.
Etter Gåla har han ikke gjort det fullt så bra, det et han fullt klar over. På verdenscuprennet på Lillehammer. Han nådde kvartfinalen og ble nesten lucky loser, men nådde ikke helt opp, og havnet på en 17. plass.
I Skandinavisk cup helga etter ble det en 12. plass på sprinten, og en 19. plass på femtenkilometeren. Dermed ble det på Norgescupen i Gålå, og sesongåpningen på Beitostølen at han så langt har de beste resultatene å vise til.

Bildet: Fredrik Riseth fra Melhus satser for fullt på langrenn. Nå er han spent på om han blir tatt ut til å delta i U23-VM som arrangeres i Sveits i månedsskifte januar/februar.

Les mer i Gaula.

Antall (996)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190214-01