en-USnb-NO

Nyheter

MarkiseHaco med generasjonsskifte og 40-årsjubileum

MarkiseHaco med generasjonsskifte og 40-årsjubileum

Redaktør: Åsmund Snøfugl/10. januar 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

I 1978 startet Ola Hage opp sin egen markisebedrift på Lundamo. Siden den gang har bedriften vokst og vokst, og barnebarnet Marius Hage Aune har et godt utgangspunkt når han nå skal styre skuta videre.

AV ANNE SØRTØMME
MarkiseHaco er for de av oss som i årevis har frekventert Gauldalen, et godt kjent bilde fra Lundamo sentrum. Fra oppstarten i 1970-årene har det skjedd utvidelser både i produktkatalog, i antall ansatte og i bygningsmasse. –Vi startet i ei lita smiestue på andre siden av vegen, der bensinstasjonen ligger nå, forteller Ola Hage. – Deretter leide vi lokaler i samfunnshuset en periode, før vi kjøpte disse bygningene i 1998. Og i lokalene ved Gamle Lunda­dalsvegen har de både kontorer, produksjonslokaler og visningsrom.
 
Fra ett produkt til produktmangfold
Bedriften er et skoleeksempel på en familiebedrift. Ola og kona stod som eiere ut 2016, da barnebarnet Marius Hage Aune tok over og bedriften ble gjort om til AS. Olas datter Elin er daglig leder, og et annet barnebarn, Kenneth Hage, er også ansatt. I løpet av de førti årene bedriften har eksistert, er det mye som har forandret seg. Ikke minst produkt­mangfoldet. – I starten tilbød vi ett produkt, og det var mar­kiser, forteller Ola Hage. Etter hvert kom det persienner og rullegardiner. I dag kan bedriften i tillegg tilby mange andre ulike gardin- og skjermingsprodukter. –Nå leveres jo mange av produktene også med motor og fjernkontroll, og de kan styres av apper på telefonen. Og så er det mye mer valgmuligheter enn før, for­teller Elin Hage.

Bildet: Kenneth Hage (t.v.), Ola Hage, Marius Hage Aune og Elin Hage kan se tilbake på 40 år som familiebedrift, og møter også årene som kommer med optimisme og nye mål.

Les mer i Gaula.

Antall (986)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190214-01