en-USnb-NO

Nyheter

Stor økning i salg av ski og skiutstyr

Stor økning i salg av ski og skiutstyr

Redaktør: Åsmund Snøfugl/17. januar 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
4.0

Sport 1 på Melhus har hatt en økning på 300 prosent i salg av ski de ti første dagene i år i forhold til samme periode i fjor.

AV JENS GRANØIEN
Eier og daglig leder hos Sport 1 på Melhustorget Terje Nervik forklarer den store salgsøkningen i år sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, med at det ikke var snø de første dagene på nyåret i 2017. Han sier at nå er det felleski som er tingen for alle.
– Felle-skiene slipper du å smøre uansett føre. De smørefrie skiene som har vært før har ikke hatt den samme glien som felleskiene, sier butikksjefen. Han mener det har skjedd noe med etterspørselen etter felleski etter at Skinstad vant på sånne ski.
– Etter det tok salget av felleski seg veldig opp, forklarer Nervik.
Han sier at årsaken til at de som konkurrerer på høgt nivå ikke benytter felleski, er at de ikke får den samme finjusteringen i forhold til temperatur og føre som vanlige smøreski.
– Når det gjelder ski til vanlig turbruk, selv om det er stor variasjon på høyden, og dermed også føret, så trenger du ikke tenke på smøring, forklarer han.
Prisen på felleski er den samme som på andre ski. Et par ski med bindinger får du fra 1500 kroner og oppover.

Bildet: Terje Nervik er eier og butikksjef hos Sport 1 på Melhus. Her viser han fram et par felleski, og han sier at nå er felleski tingen for alle.

Les mer i Gaula.

Antall (1163)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190314-01