en-USnb-NO

Nyheter

Flytter fra heimplassen

Flytter fra heimplassen

Redaktør: Åsmund Snøfugl/7. februar 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

Når du er i tenåra så kan de fleste ikke vente med å flytte hjemmefra. Og så kommer fasen da mange stifter familie og skaper et nytt hjem. Og det å flytte fra et hus er en ting, men det å flytte fra en heim er noe annet. Det kan være tungt særlig når det er en heim i et hus du selv har bygd som står på ei tomt på barndomstraktene dine. Og en slik heim har Wenche og Erling Bøhle. Og nå skal de flytte.

AV HEGE WILLADSEN
Erling vokste opp på Flålykkja på gården som faren kjøpte i 1944. Der bodde han til han tok til med studier og flytta på hybel, da var han bare hjemme og hjalp til på gården i helgene. I 1967 flytta han til Hitra, og ikke lenge etter kom Wenche seilende dit fra byen. De gifta seg, og i 1973 bygde de et hus der. – Så denne prosessen med å flytte har vi vært gjennom tidligere, sier de, for i 1988 kom de til Melhus, og på nyåret 1989 så flytta de inn i det helt nye huset som de sjøl hadde vært med å tegne. Og nå skal de takke for seg oppi Flålykkja og flytte til Melhus sentrum.
– Det var to avgjørende ting, sier Erling, – men først skal det sies at Wenche har vært klar for å flytte mer sentralt i flere år.
Men for Erling satt den flyttebiten litt lengre inne.
– Men det var to avgjørende ting, og det ene var at vår gode nabo Glesåen flytta, og det andre var ei oppvåkning jeg fikk. Jeg fikk det som legen kalte et «dame-infarkt», og etter å ha fått noen nye årer inn til hjertet, et bypass, skjønte jeg at jeg ikke kom til å leve til jeg ble 100 år. Da kunne de være greit å flytte mer sentralt.
Og etter sykehusoppholdet var Wenche og Erling enig om å finne en ny bolig. For det å bli av­hengig av å få litt hjelp til ting som skal gjøres så er det greit å bo lettere tilgjengelig.
– Wenche har slutta å kjøre bil, og om jeg av en eller annen grunn ikke skulle kjøre bil, da er vi ganske oppråd her i dag ja, sier Erling.
Flålykkja er tre kilo­meter fra Kvål sentrum, og Erling sier at det er en plass der man er av­hen­gig av bil. Uten mu­lig­heten til å kjøre bil mister man mye frihet, sier han. Leilighet ble det, og den kjøpte de allerede i februar i fjor.

Bildet: I hobbyrommet nedi kjelleren finner Erling en gammel og velbrukt lastebil. «Denne laga faren min til meg ei natt han venta på at ei ku skulle føde.» Når du flytter fra et hus til en leilighet så er det mye du ikke får plass til, og nå lurer han på om han skal sette i stand lastebilen og la barnebarn leke med den, eller skal han og lastebilen nå skilles ad?

Les mer i Gaula.

Antall (1122)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190314-01