en-USnb-NO

Nyheter

Bynesingen Berit er hele byens bestemor

Bynesingen Berit er hele byens bestemor

Redaktør: Åsmund Snøfugl/7. mars 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering
Hun er gårdbrukeren som innfridde drøm­men sin om å bli sykepleier. Siden da har hun vært der forandre. Berit Øyås er nat­tens engel. Og har mottatt pris fra statsminister Erna Solberg som «Årets Natteravn i Norge».

Hun har senket vanskelighetenes terskel og tent håpets lys i mørke stunder for mange ensomme, syke og ungdommelige sjeler i nød. Enten i jobben eller som nattravn. For en del har det betydd forskjellen mellom liv og død.

AV ÅKE NORD
– Jeg har alltid fått god kontakt med mennesker, sier Berit.
Man skjønner det bare ved å se inn i det varme smilet og møte det lyse blikket. Hun tar imot heime på Hospitalløkka nummer ni.

«Glede, respekt og omtanke»
Den koselige leiligheten ligger nesten mitt imot Trondheims Hospital.
Det er Nordens eldste helseinstitusjon. Før den ble etablert i 1277, og startet en i dag 741 år lang unik historie, fantes her et Mariahospital siden 1100-talet.
«Glede, respekt og omtanke» er det bærende verdiene i virksomheten. De er en også en god beskrivelser av hvordan Berit forholder seg til omverden.

Bildet: Byens Bestemor. Natteravn Berit Øyåas, 85, er der for dem som trenger det. Mange har blitt hjulpet heim, blitt plastret sammen, stoppet fra å havne i ulykker eller havne i kanalen…og ikke minst den hverdagsligste, eller hver-nattligste, varme kontakten med noen som lytter og samtaler.

Les mer i Gaula.

Antall (905)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190221-01