en-USnb-NO

Nyheter

Gaula øker igjen - eneste avis i Sør-Trøndelag med opplagsvekst på papir

Redaktør: Åsmund Snøfugl/7. mars 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

I går ble avisenes opplagstall for 2017 offentliggjort. Gaula var eneste avis i Sør-Trøndelag som hadde framgang på papir.

Når en summerer nettabonnenter og papirabonnenter, var det fire aviser i fylket som hadde økning: Adresseavisen, Arbeidets Rett, Gaula og Hit­ra•Frøya. Gaula har  ikke digi­tale abonnenter, så her er det papirabonnentene som gir utslaget. Gaula har nå et opplag på 1642.

Gaula er med i avisorganisasjonen Landslaget for lokalaviser (LLA).
De over 100 lokalavisene tilknyttet LLA har et samlet netto-opplag på nesten 330.000 ek­semplarer.
Generalsekretær Rune Hetland i LLA sier at lokalavisene står meget sterkt i befolkningen:
– Lokalavisene tar samfunnsansvar og er lim og lupe i lokalsamfunnet. Avisene våre bygger lokal identitet og engasjement i nærmiljøet. Dette er et eksempel på at folk gjerne betaler for god lokal og troverdig journalistikk. I tillegg er lokalavisene en effektiv markedsplass for lokale og nasjonale annonsører, sier LLAs gene­ralsekretær.

Også året før økte avisa Gaula, og var da den avisa i Trøndelag som hadde størst økning. At avisa øker også siste år, ser staben i avisa som ei gledelig utvikling.

– Det gir inspirasjon til ytterligere satsing på godt og interessant lokalstoff, sier redaktør Åsmund Snøfugl. Han sier videre at Gaula kan glede seg over en stabil abonnementsskare. Og det ser ut som om de som begynner å abonnere på avisa, fortsetter.
Gaula har ei nettside, den er mer til informasjon om siste nummer av avisa, og om avisa generelt. Gaula satser på papiravisa, og det ser ut til at mange gjerne vil ha ei avis å bla i og kunne bruke tid på.
 

Antall (778)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190221-01