en-USnb-NO

Nyheter

Børsemaker Jens Andreas Myhr  etablerte eget børsemakerverksted

Børsemaker Jens Andreas Myhr etablerte eget børsemakerverksted

Redaktør: Åsmund Snøfugl/21. mars 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

Da den tidligere jobben til børsemaker Jens Andreas Myhr ble nedlagt, valgte han like godt å starte egen bedrift. Det har han ikke angret på en dag, og i dag er han godt etablert med verkstedet sitt i lokalene til Fag­møbler på Klett. Her er han også i kom­paniskap med Jørn Hagemo som driver jakt- og våpenbutikk.

AV ANNE SØRTØMME
I 2013 tok Jens Andreas Myhr svenneprøven i børse­maker­faget. Tre dager etterpå var han i jobb hos Rogne Våpen på Heimdal. Da Rogne la ned verkstedet sitt, valgte Myhr å starte opp for seg selv. Sammen med selger Jørn Hagemo fant han lokaler på Klett. Det var midt i blinken for to som mottar kunder fra en stor radius.

Krevende utdanning
Verkstedet til Myhr bug­ner av verktøy, og det er mange oppdrag som ligger og venter. Børsemakere har ry på seg for å være ettertraktede håndver­kere. Ifølge Myhr er det ikke alltid så vanskelig å komme seg inn på utdanningen, men det er krevende å bli en god børsemaker.
– Da jeg gikk på skolen hadde vi egen nøkkel til skolen for å bruke verkstedet etter skoletid.  Man må yte litt ekstra for å stå i fagene, man kan ikke bare møte opp for å gjøre det nød­vendigste.

Ivrig hagleskytter
Jens Andreas Myhr bestemte seg allerede på ung­domsskolen for hva han skulle bli. Det var det tekniske og det estetiske som fenget, og han har stortrivdes i yrket siden. På fritida er han også en aktiv hagleskytter, og det blir gjerne noen turer på fugl- og rådyrjakt også.
– Men det kan se ut til at det blir lite tid til konkurranseskytinga framover, det er mye å gjøre på jobb framover, repliserer han.

Bildet: På verkstedet går det i alt fra bygging av rifler til vanlig vedlikehold og service.

Les mer i Gaula.

Antall (1364)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190221-01