en-USnb-NO

Nyheter

Melhus skysstasjon vil ha parkeringsgebyr

Melhus skysstasjon vil ha parkeringsgebyr

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, April 4, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
5.0

- Melhus skysstasjon er ingen gullgruve. Etter et lite underskudd for to år sida, har vi klart å komme på rett sida igjen, så det går rundt, sa styreleder Knut Rostad da han orienterte formannskapet tirsdag.

AV JENS GRANØIEN
At Melhus skysstasjon vil innføre parkeringsgebyr kom uventet på ordfører Gunnar Krogstad da skysstasjonens ledelse inviterte til pressekonferanse for to – tre uker siden, der de la fram planer og behov for å innføre et lite parkeringsgebyr. Innføring av gebyret vil gjelde fra 1. juli i år.
Det var bakgrunnen for at ordføreren inviterte styreleder Knut Rostad for å orientere formannskapet om planene. Han mente at Melhus kommune, som deleier i selskapet burde ta del, og være orientert om avgjørelsen hos Melhus skysstasjon. Den orienteringa fikk formannskapet sist tirsdag.
Knut Rostad opplyste at bakgrunnen for å innføre parkeringsgebyr er nye parkeringsforskrifter der det blant annet er krav om at en viss prosent av parkeringsplassen skal ha ladestasjoner for el-biler. For Melhus Skysstasjon vil det bety seks ladestasjoner til en kostnad på bortimot en halv million kroner, inkludert framføring av strøm, også med tanke på utvidelse av antallet ladestasjoner. Dette sammen med en årlig kostnad skysstasjonen har som følge av en avtale med Trondheim parkering på 150 000 kroner, gjør at skysstasjonen har bestemt seg for å innføre parkeringsgebyr.

Bildet: Jens Otto Havdal (Ap) til høyre på bildet mente at å innføre et parkeringsgebyr på 100 kroner ikke ville løse parkeringsproblemet i Melhus sentrum. Han mente at problemet er for lite parkeringsplasser. Knut Rostad var enig, men minnet om at de har et ansvar for å drifte Melhus skysstasjon.

Les mer i Gaula.
 

Number of views (981)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01