en-USnb-NO

Nyheter

Ungdomsrådet bidrar til bygging av barnehjem i Kenya

Ungdomsrådet bidrar til bygging av barnehjem i Kenya

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, April 11, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
5.0

Ungdomsrådet i Melhus støtter drifta av et barnehjem for 22 unger i Taveta i Kenya. Nå vil de byg­ge et nytt, og større barnehjem, og melhusungdommene støtter tiltaket for fullt.

AV JENS GRANØIEN
For å få realisert planen om et nytt barnehjem har de nå søkt hjelp hos ungdomsskoleelevene i Melhus kommune. Tors- dag for ei uke sia var elev­representanter fra de tre ungdomsskolene i Melhus invitert til et såkalt idemyldringsmøte. Leder i ungdomsrådet, Maren Grøthe sa det blir opp til elevene selv å finne ut hvordan de skulle få samlet inn penger. Maren mente at et beløp på 8 – 10 000 kroner pr. skole måtte være et realistisk beløp. Eier av barnehjemmet, Naima Saleh var her på besøk, og deltok på møtet.

Besøkte Taveta
I februar i fjor besøkte Nora Emilie Økdal, Vilde Stokke, Hed­­da Mathisen og Maren Grøt­he fra ungdomsrådet, sam­men med Kristin Johnsen som er veileder og Jan Henrik Dahl som er miljøvernrådgiver, Ta­veta. I vennskapskommu­n­en til Melhus kommune brukte ungdomsrådet mye tid på bar­nehjemmet som de har hatt av­tale med, og som de har bidratt med penger til siden 2014. Før de reiste hadde de sendt 8000 kroner. Da de kom til barnehjemmet var de spent på hva pengene var brukt til. De 22 ungene som er i alderen fra barsel til sytten år, mangler det meste. De hadde kjøpt hyller, skap, senger, madrasser, klær og leker som de trengte.

Bildet: Ungdomsrådet: Fra venstre, leder Maren Grøthe, Kristin Johnsen fra Melhus kommune, Naima som eier barnehjemmet i Taveta, John Oddvar Bodsberg, Gyda Samdal, June Gylland, Vilde Stokke, Nora Økdal og Siri Marie Bleke.

Les mer i Gaula.

Number of views (855)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01