en-USnb-NO

Nyheter

Danselinja på Trøndertun har høg status

Danselinja på Trøndertun har høg status

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, April 18, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating

Skolen er den eneste folkehøgskolen i landet som har linje med dans på fulltid. Danselinja på Trøndertun er også den eneste i Norge som er godkjent som forstadiet til høgskoleutdanning.

AV JENS GRANØIEN
På folkehøgskolen i Melhus treffer vi tre blide damer. Felles for de tre er at de underviser i dans. Det var Liv Gulbrandsen som i 1993 starta danselinja, etter at hun hadde jobba på skolen et par år. Det er altså 25 år siden danselinja så dagens lys, og mye har skjedd siden den gang.
Det starta i det små, i dag er de 25 elever, det er en stor gruppe. Avdelingsleder for dans og inspektør ved skolen, Birgitte Kaufmann Olsen, sier at de kunne hatt plass til maks 30 elever, hun er allikevel godt forøyd med søker­tilgangen til danselinja på Trøndertun. Av de 25 er 24 jenter. Sånn er det, det har med gamle tradisjoner å gjøre. Kaufmann Olsen tror at inntog av hipp hopp kan bidra til at flere gutter søker dans etter hvert.  Hun mener at ulike sjangere innenfor samtidsdans også kan bidra til å trekke gutter til skolen.
– Det er en berikelse å ha gutter. Det er mange gutter ellers på skolen. Det er viktig for miljøet at vi har gutter, forklarer Liv Gulbrandsen som er en av lærerne på danselinja.

Les mer i Gaula.

Number of views (680)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190411-01