en-USnb-NO

Nyheter

Flåelever leder Batterijakta

Flåelever leder Batterijakta

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, April 25, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating

Hvert år kjøper vi 2.000 tonn med batteri i Norge, og bare 1 av 3 batterier ble levert inn til gjenvinning. Resten gikk rett i søpla. I 2013 startet Miljøagentene opp aksjonen.

AV HEGE WILLADSEN

Batteri­jakten, og nå viser statens tall at nesten 4 av 5 husholdningsbatterier levers til gjenvinning. Batterijakten er en konkurranse som gir landets fjerdeklassinger sjan­sen til å lære med om gjenvinning og hvordan vi bedre kan ta vare på jordens ressurser.

Mange har bidratt
Flere skoler i avisa Gaula sitt distrikt er med, men de som ligger an til å vinne landskampen er fjerdeklassingene på Ler. Kontaktlærer Vivian Losen sier at det starta smått og trått. «Men først og fremst så måtte jeg ha troen på at vi kunne klare målet. Og det hadde jeg.» Hun forteller at barna satte ut kasser på butikken både på Ler og på Kvål. Ungene er dratt rundt i nabolaget sitt og hentet inn, og det har de fått til, med god hjelp av foreldrene. «En annen som bør æres er vaktmester Knut Bjørnar Granheim. Han har virkelige stått på.» sier Vivian Losen. Hun sier også at lærere ved skolen og foresatte til fjerdeklassingene har bidratt slik at det har gått bra.

Bildet: Fornøyde fjerdeklassinger ved Flå barneskole etter en økt med innsamlingen og sortering av batteri.

Les mer i Gaula.

Number of views (632)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190411-01