en-USnb-NO

Nyheter

«Klimasmart kveld» i Foredragshuset hos Almås

«Klimasmart kveld» i Foredragshuset hos Almås

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, April 25, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating

Boka «Klimasmart landbruk» som Reidar Almås har skrevet var utgangspunktet for en vellykket foredragskveld i Foredragshuset, Jårheim hos Sissel og Reidar Almås.

AV JENS GRANØIEN
Hva passet vel bedre enn å starte arrangementet der et 50-talls personer hadde funnet veien til Jårheim, med Hølondsongen til tekst av Eystein Estenstad og melodi av Randi Merethe Stenset. Sangen ble framført av skoleelever og formidlet via en filmsnutt.
Reidar Almås hadde invitert en rekke foredragsholdere. Han fortalte at utslippet fra landbruket er større enn det graset og skogen klarer å binde. Almås hadde en kort gjennomgang av boka si. Han sa at god agronomi og god økonomi er godt klimalandbruk. Han sa at 4,4 millioner tonn CO2 slippes ut fra landbruket årlig. Det utgjør 8,7 prosent av det totale utslippet.

Hølonda er blitt ei robot-bygd
Det først kapitelet i boka handler om forsvar for å ha landbruk i Norge. Han fortalte at han i heimbygda Hølonda har registrert at den ene ungdommen etter den andre overtar gården etter foreldrene. Almås sa at Hølonda er blitt ei robot-bygd.
- Det er et under at så mange overtar når de tjener halvparten av det andre gjør. Han mente at omdømme har gått fram etter EU- avstemminga. Forfatteren av syntes det var bra at vi fikk den kampen.
I et kapitel i boka slår han fast at landbruket må bli en del av klimaløsninga.

Bildet: Harald Lein takket Sissel og Reidar Almås for en kjempekveld i Foredragshuset.

Les mer i Gaula.

Number of views (646)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190411-01