en-USnb-NO

Nyheter

Ny gjenvinningsstasjon på Melhus

Ny gjenvinningsstasjon på Melhus

Redaktør: Åsmund Snøfugl/15. mai 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

Innen 2035 skal 65 prosent av avfallet i Melhus resirkuleres. I dag er det ikke halvparten en gang som resirkuleres, så for at de nye kravene skal innfris må en ny gjenvinningsstasjon på plass, og innen høsten er her  er det en ny gjenvinningsstasjon på Melhus.

AV HEGE WILLADSEN
– Vi skal nå ha bedre kontroll på farlig avfall, sier daglig leder ved Envina IKS Erik Fenstad. Han viser avisa Gaula rundt på området der den nye gjenvinningsstasjonen er lokalisert. Det blir på Hofstad leir og det bygges og planlegges.

Ferdig betalt
Fenstad viser oss hvordan det er tenkt at miljøstasjonen skal fungere, og viser oss «kjøre­ruta» til kundene. Han viser hvor diverse containere skal stå, og hvor hageavfall skal kas­tes og hvor kvitevarer skal  leveres.
Vi spør om det blir ei vekt der bilene veies ved ankomst og på ny igjen ved avgang.
– Vi har ei vekt, men den er til næringsavfall. Innbyggerne i Melhus har allerede betalt for det meste de kan kaste på gjenvinningsstasjonen, sier Erik. Han sikter til den årlige re­novasjonsavgifta innbyggerne betaler, og med den fakturaen betalt, kan det meste av avfallet kastes uten å betale ekstra kroner for det der og da. Det farlige avfallet, som for eksempel maling, må det betales for, og om du kommer med masse trevirke koster det deg penger. Men stort sett   har du allerede betalt for å benytte deg av gjenvinningsstasjonen.

Bildet: Erik Fenstad er daglig leder ved Envina, og han viser her hvor containere skal bli stående slik at folk kan komme med rasket sitt og få det kastet og sortert. – Gleder du deg til å flytte? spør vi. – Ja!  svarer Erik kjapt med et stort smil.

Les mer i Gaula.

Antall (607)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190314-01