en-USnb-NO

Nyheter

Skjetlein videregående gjør det stort

Skjetlein videregående gjør det stort

Redaktør: Åsmund Snøfugl/23. mai 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

Fra sterkt truet virksomhet til et etterspurt kompetansesenter for livets forutsetninger.

AV ÅKE NORD
Skjetlein kan se tilbake på 118 år med forsyning av utviklende kunnskaper for jordbruket. Det har vært med på å løfte jordbruket med fagkompetanse til tusentalls mennesker med grønne fingre.
I den senere tid har den gamle jordbruksskolen vært innrettet på hvordan vi skal bli med på å forvalte jord, vatn, plante, natur, skog og landbruk gjennom å utdanne unge mennesker for framtidas krav. Til sammen handler det om å gi kompetanse i livets forutsetninger. Akkurat nå investeres totalt 80 millioner i to nye bygg i skoleområdet.

Men det kunne blitt med et jord­bruk siden landbruksskolen raste i popularitet i 1990-åra.
Hvis det ikke hadde vært for kombinasjonen av kreativiteten til Evelyn Stene, pedagogisk leder og lærer innen landbruk og hus­dyrfag, og hesteinteresserte jenter i Trondheim!

Resultatet: Evelyn initierte opp­starten av hestefag og fikk kjemperespons av hestejenter i byen, og det førte til at det etter hvert ble en videregående skole med til­strekkelig elevgrunnlag.

Bildet: Det satser stort på Skjetlein. Nytt bygg for «Alternativ Opplæring» til 44 millioner. I 2012-2013 ble det investert 55 millioner i «Grønt Kompetansesenter». Og innen 2019 er omme er det klart med utdannings-verksted med kurslokaler til 36 millioner for elever som skal bli anleggsreparatører.

Les mer i Gaula.

Antall (625)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190221-01