en-USnb-NO

Nyheter

Heia Ola  og Ranheim!

Heia Ola og Ranheim!

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, May 30, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating

Mange store idrettsnavn kan knyttes til Melhus, og et raskt google-søk gir disse navnene: Toralf Engan, Magne Thomassen, Atle Kvålsvoll, Magnar Estenstad, Oddvar Brå, Svein Erik Nørstebø, Unni Lehn og Jørgen Graabak. Om noen år så kan vi regne med å se navnet til Ola Selvaag Solbakken der også. Han er en fotballspiller født i 1998, og har allerede mange år bak seg i Rosenborg.

AV HEGE WILLADSEN
Som liten hengte han seg på da storebror begynte å spille fot­ball, og da han sjøl var gammel nok begynte han på sitt eget lag på Melhus. Treningene var oppi Gruva, og det ble mange turer fra barndomshjemmet på Høy­eggen til Gruva. I en alder av bare 13 år begynte Ola å trene med Rosenborg, og signerte da han var 14 år. Og nå, etter fem  år i Rosenborg, har han signert med Ranheim.
«Drømmen er Real Madrid, og målet om 10 år er et lag i topp 5-ligaen,»  sier han.
Det vil si lag som enten er fransk, tysk, spansk, britisk eller italiensk. I fjor var Ola russ, men har allikevel gått ferdig videre­gående nå i år.
«Jeg har gått 4-årig, og ettersom de jeg er like gammel som var russ i fjor, så valgte jeg også å være det da.» Nå har han gått 14 år på skole, og kunne gjerne tenke seg en liten tenkepause. «En pause nå, før arbeidslivet blir godt. Og så kan jeg ta på meg hva som helst etterpå. Eller, – hvis jeg får et fint jobbtilbud, så slår jeg sjølsagt til.»

Livet i Gruva
Da Ola var liten gutt så var det pappa Brynjar Solbakken som var trener. «Jeg har fått tilbakemeldinger på at jeg har vært interessert i faget fotball, at jeg har stått på lenge, og at jeg er flink til å trene. Men ettersom jeg liker fotball så er det jo stort sett artig.» sier Ola. Han forteller at det var stor stas å få trene med de som var tre år eldre, og i tillegg var det jo en god inspirasjon. «Jeg spilte på tre lag egentlig; mitt eget, de som var året eldre og de som var tre år eldre.» Jeg venter å høre at Ola skal si at han hadde ikke nådd så langt som nå hadde det ikke vært for foreldre som stilte opp. «Joda – jeg hadde ikke klart det uten dem.» sier Ola. Han skryter av dem og legger til: «Men for min del var Tore Havdal en viktig brikke. Han var den som sto på for at jeg skulle få spille på laget med de som er tre år eldre enn meg.»

Bildet: Ola Selvaag Solbakken fra Melhus spiller på suksesslaget Ranheim, som nå ligger på tredjeplass på tabellen, rett bak Rosenborg.

Les mer i Gaula.

Number of views (671)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01