en-USnb-NO

Nyheter

Gründeren – alltid på jakt etter nye prosjekter

Gründeren – alltid på jakt etter nye prosjekter

Redaktør: Åsmund Snøfugl/20. juni 2018/Kategorier: Startsiden, Melhus rundt

Ranger denne artikkel:
Ingen rangering

I vår andre artikkel i serien «Melhusbygg med suksess på bortebane» har vi besøkt Knut Ove Børseth, mannen bak “Kjør for Livet”. Knut Ove gjennomførte så vel barneskolen som ungdomsskolen på Lundamo. Videregående skole ble fullført på Melhus. Han har nå nye ideer han vil sette ut i livet.

AV KNUT OLAV LIAN
Den historien vi nå skal fortelle, handler om guttungen fra Børseth gård, som nå har 98 ansatte, 52 kommuner i Norge og 10 i Sverige som tjenestekjøpere, og en årlig omsetning på 28 mill. kroner.
Knut Ove var av den urolige og nysgjerrige typen ifølge eget utsagn, med et utrolig konkur­ranseinstinkt. Motorinteresse hadde han allerede som liten gutt, og det startet med radiostyrte biler. Foreldrene, som alltid støttet opp omkring Knut Ove og søsteren, bygde en asfaltert treningsbane på plena, på heimgården i Horg. slik at poden kunne få trene skikkelig. Her ble det kjøring sent og tidlig, og allerede som åtteåring debu­terte Knut Ove i sin første NM runde i Skien.
Knut Ove sin motorinteresse fortsatte, men det var som topphåndballspiller han skulle få suksess den første tiden av sin voksne idrettskarriere. Heimdal Håndballklubb hadde ambisjoner om eliteseriespill, og drev og samlet håndballtalenter rundt omkring i Trøndelag. I Gauldalen hadde de blinket ut Knut Ove. Han spilte aldersbestemt håndball for Lundamo opp til 14 års klassen. Deretter ble det mer alvor med overbyggingsklubben Gauldal Håndball, før han ble plukket opp av Hei­m­dal Håndball Elite, 16 år gam­mel. I Heimdal trente de pro­­fesjonelt og knallhardt. Mor­gentrening og ettermiddagstren­ing hver eneste dag. Og typisk nok, foreldrene stilte opp og kjørte fra Børseth til byen hver dag, morgen og kveld, slik at Knut Ove kunne få utvikle talentet sitt. Det hele endte med opprykk til eliteserien etter to sesonger i førstedivisjon. Etter fem sesonger med topphånd­ball, la Knut Ove håndballsko­ene på hylla, med en avrevet lårmuskel som avskjedshilsen. En skade han sliter med den dag i dag. Drømmen om en profesjonell håndballkarriere i utlandet var dermed over, til Knut Ove sin store skuffelse.

Tok motoren tilbake
Selv om håndballkarrieren, med den alvorlige skaden var over, levde fortsatt det iboende konkurranseinstinktet, og i år 2000 startet Knut Ove sin nye idrettskarriere, som rallycross kjører. Mye og knallhard trening brakte han helt til toppen, til tross for at han startet karrieren som rallycross med lårskade, og i relativt høy alder (24 år). I 2009 ble han Europamester og året etter ble det sølvmedalje og andreplass i det samme mesterskapet. Dette er en idrettsprestasjon ikke mange forstår rek­ke­vidden av. Kanskje var prestasjonen i 2009 en av de største idrettsprestasjonene en id­retts­­utøver i Melhus har gjort gjennom historien, når man tar hensyn til idrettens internasjon­ale utbredelse.
I 2009 startet også en helt ny æra for Knut Ove Børseth. Ideen til «Kjør for Livet» ble unnfanget.

Les mer i Gaula.

Antall (664)/Kommentarer ()

Tag:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190314-01