en-USnb-NO

Nyheter

Flaarønning fikk næringsprisen

Flaarønning fikk næringsprisen

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, June 20, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating

I forbindelse med møtet i kommunestyre sist tirsdag ble Brødr. Flaarønning tildelt næringsprisen for 2018. Ordfører Gunnar Krogstad som overrakte prisen som består av et maleri og et diplom, sa at bedriften er en viktig næringsutvikler i Melhus kommune.

AV JENS GRANØIEN
At næringsprisen ble tildelt bedriften på Ler samtidig med at den tradisjonsrike bedriften har eksistert i 150 år, var tilfeldig. Det var tippoldefar til dagens leder av bedriften Anders Olsen Flaarønning som starta bedriften i 1868. Navnene Anders og Henrik er navn som har gått igjen i familien Flaarønning. Dagens daglige leder, som for øvrig mottok prisen, heter også Anders Flaarønning, og er 5. generasjon i familiebedriften.

Maleri og diplom
Prisen besto av et maleri malt av melhuskunstneren Jarle Farmen Øyen samt et diplom. Øyen som har levert maleri i en årrekke i forbindelse med tildeling av næringsprisen i Melhus, tilpasser illustrasjonen etter temaet. Hos Flaarønning går det mye på troll, derfor var troll naturlig til stede i maleriet. Kunstneren har kalt bildet: «Troll finnes over alt». Jarle Farmen Øyen var invitert til prisutdelingen, som foregikk på Buen i forbindelse med matpausen hos kommunestyret.

Bildet: Anders Flaarønning mottok næringsprisen på vegne av Brødr. Flaarønning. Ordfører Gunnar til høyre overrakte prisen. Til venstre kunstneren Jarle Farmen Øyen som har malt bildet som her tittelen: «Troll finnes over alt».

Les mer i Gaula.
 

Number of views (621)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190411-01