en-USnb-NO

Nyheter

Mobilt bredbånd i Tømmesdalen

Mobilt bredbånd i Tømmesdalen

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, July 4, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating

- Jeg er godt fornøyd, det blir en lettvintere hverdag nå ja, sier Endre Espås. Han er en av flere som har minnet Melhus kommune om at folket i Tømmesdalen må få mobil- og nettilgang.

AV JENS GRANØIEN
Nå har de fått det. Tirsdag var det offisiell åpning av mobildekningsprosjektet i Tømmesdalen. Her har folk verken hatt mobildekning eller bredbåndsteknikk. Nå har de fått mobilt bredbånd, det er et stort framskritt for folket i Tømmesdalen. Den nye basestasjonen har en prislapp på cirka 1,8 millioner kroner eks. mva.
Endre Espås er bonde og driver med ammekyr og sauer, i tillegg jobber han som takstmann. Han har behov for både mobiltelefon og bredbånd både som bonde og som takstmann. Han forteller at det var i 2014 de begynte å mase på kommunen.
- Alle tømmesdalingan har stått på. Spesielt har skianlegget og Svein Hovin vært pådrivere, sier Espås. Tirsdag var han sammen med sønnen Ellev til stede da mobildekningsprosjektet ble offisielt åpnet. Den nye basestasjonen i Tømmesdalen ble tatt i bruk den 5. juni.
Samarbeid
Basestasjonen er et samarbeid mellom Melhus kommune, fylkeskommunen og utbygger. Første mobiloperatør som har kobla seg på er Telia. Telenor vil koble seg på i løpet av året. Inntil videre er det bare de som benytter Telia som kan nytte av anlegget. Det vil si at alle kan ringe nødnummeret 112 uavhengig av teleoperatør. Prosjektleder hos Telia, Erik Kværnmo sier at kapasiteten vil øke fra slutten av august.
 Nå har vi ei ren linje som folk kan surfe på, på 50 – 60 MIBT. Fra slutten av august økes kapasiteten til 4 G, sier Kværnmo.
Den nye basestasjonen betyr sammenhengende mobildekning fra Hovin og innover forbi Kvennabakkan skianlegg, og inn til grendehuset på Lauåsen. Derfra tar eksisterende basestasjon på Gåsbakken over, og sikrer videre sammenhengende dekning inn mot Svorksjøen. Innover Sæterdalen vil basestasjonen ved Frilsjøen overlappe med den nye stasjonen, som nå er bygd i Tømmesdalen.

Bildet: Endre Esphaug er fornøyd med at de har fått mobilt bredbånd i Tømmesdalen for ham og sikkert mange flere er hverdagen blitt lettere. Sønnen Ellev var også med på åpningen.

Les mer i Gaula.

Number of views (649)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190411-01