en-USnb-NO

Nyheter

Jakter på floghavre

Jakter på floghavre

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, August 1, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating

Denne uka har tre spreke pensjonister i Melhus sommerjobb med å jakte på floghavre.

AV JENS GRANØIEN
Dette er ikke første året, denne jobben har karene vært med på flere år før. Jens Loddgard er den eldste av de tre, han er passert 80 og har hatt denne jobben i minst seks år. Erik Løvseth som er basen for floghavrelaget, han har vært med enda lengre, og befinner se sånn omtrent midt på 70- tallet. Rolf Hokseggen som har vært med de siste tre åra er nylig passert 70.
I løpet av fem dager denne uka skal karene saumfare cirka 3000 mål kornåker på jakt etter floghavre. Noen dager er også Tore Forseth fra Mattilsynet med og går i åkrene.
I år er det kornbønder i Nedre Melhus og på Lundamo som får besøk. Vi traff dem tirsdag som var den andre dagen, da hadde de allerede funnet en god del floghavre. Løvseth forteller at funnene er gjort hos bønder som er registrert i floghavregisteret, og som en vet har floghavre, altså ingen «nye» funn så langt.  Løvseth sier at floghavren er vanskelig å bli kvitt, og han savner ofte større innsats fra bøndene selv. På en gård hadde de funnet floghavreplaner der kornet allerede hadde drysset. Da er det i følge Løvseth i seneste laget. Korn som drysser gir nye planter neste år, og da har man det gående.

Bildet: Fra venstre Rolf Hokseggen, Erik Løvseth, Jens Loddgard og Tore Forseth.

Les mer i Gaula.

Number of views (674)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190411-01