en-USnb-NO

Nyheter

Nyter campinglivet på Lundamo

Nyter campinglivet på Lundamo

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, August 1, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating

Familien Tøråsen har tilbrakt mye av sommeren på Kjeldstad camping på Lundamo helt siden tidlig på 70-tallet.

AV JENS GRANØIEN
Det er stille på campingplassen en formiddag midt i uka, men familien Tøråsen er her, og de har vært her i hele sommer, og har funnet seg godt til rette. Bjørn Tøråsen er opprinnelig trysiling, men bosatt i Bærum. Da han var her første gang i 1970 fant han ut at Kjeldstad camping på Lundamo er stedet å tilbringe sommerferien. Siden den gangen har familien Tøråsen vært her hver eneste sommer. Det var laksefiske som fristet, og år etter år har familien Tøråsen reist fra Bærum til Lundamo. De siste seks-sju åra, etter at Bjørn Tøråsen ble pensjonist har han og kona tilbrakt hele som­meren på Kjeldstad camping, bortsett i fra at de er hjemom ei uke og ser etter om alt står vel til der.
I år er det lite laks å få i elva, det er nesten ikke vann, og dermed heller ikke fisk å få på kroken. Tøråsen forteller at han ikke har fått en eneste laks hittil i år, og smått ser det ut til å bli framover også, dersom det ikke kommer mye regn. Hos Kjeldstad bor de i campingvogn og har fortelt stående hele året. Campingplassen ligger nært E6 og støyen fra trafikken høres, men Tøråsen sier at trafikkstøyen er noe de merker bare de første nettene, men de venner seg til det. I såkalte normalår fisker Bjørn Tøråsen kvoten, men poengterer at den blir mindre for hvert år. Broren Odd Morten Tøråsen som er bosatt i Trysil, er også med til Lun­damo.

Bildet: Kåre Andreas Lund eier og driver Kjeldstad camping på Lundamo. Han sier at det går litt i «rykk og napp» nå når fiskerne er borte på grunn av lite vatn i elva.

Les mer i Gaula.

Number of views (574)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190411-01