en-USnb-NO

Nyheter

Andreas  Sølberg satser på  orientering

Andreas Sølberg satser på orientering

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, August 8, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating

Han starta med orientering som sjuåring. Andreas drev også en stund med langrenn og fotball, men det ble etter hvert mer og mer orientering.

AV JENS GRANØIEN
Andreas trives med idretten sin, han håper på å nå langt. Han har representert landslaget, men enda ikke på høyeste nivå. Å få delta i verdenscup er et mål.
Det er høysesong for O-løperne og i sommer er det blitt mye reising, og enda mer blir det. Andreas har så langt i år deltatt i fem-dagers løp både i Sverige og i Finland.
– O-ringen som er den største konkurransen hittil i år ble arrangert i Sverige. Der deltok 16 000 løpere. Andreas deltok i eliteklassen sammen med cirka 80 andre. Resultatet ble en 23. plass, det er han fornøyd med.

Hølondløpet til helga
Kommende helg arrangeres Hølondløpet. Det er den nærmeste konkurransen nå. Det er flere aktive O-løpere i Leik.
– Det er et artig miljø å være en del av. Det er to til på min alder, Ola Keiserås og Oskar Andren, en svenske. Det betyr at vi kan stille lag under NM, forklarer 23 åringen.
Om fjorten dager arrangeres Ultraleg et langt løp på 25 kilometer. Løpet arrangeres i Høydalsmo i Telemark.
– Det bruker å være en fin konkurranse, og i fjor ble jeg nummer seks. Den største konkurransen i år, forteller Andreas, er NM som går over ei uke i september. I år er Norgesmesterskapet lagt til Vegårdshei. I fjor oppnådde Andreas en 12. plass som beste resultat. Andreas har mye å se fram til enda sesongen for O-løp er over for i år. Han skal også delta i et par Norge.

Bildet: Andreas Sølberg satser for fullt som orienteringsløper. For tre år siden flyttet han til Gøteborg. Et bra
orienteringsmiljø var hovedårsaken til at han flytta.

Les mer i Gaula.

Number of views (586)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190411-01