en-USnb-NO

Nyheter

Kornhøsten: - Ingen nervøse bønder i Trøndelag

Kornhøsten: - Ingen nervøse bønder i Trøndelag

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, September 5, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
- Kvaliteten er jevnt over god. Noen snakker om litt mindre avling enn normalt. Det er ingen nervøse bønder i Trøndelag, sier Jan Ragnar Størseth som er siloleder ved kornsiloen på Melhus.

AV JENS GRANØIEN
Så langt sist mandag hadde Melhus kornsilo mottatt 2000 tonn korn, det er en tredjedel av det kornsiloen forventer i et normalt avlingsår. Størseth sier at det kom noe korn som var forderva av tørke, men det som er kommet i det siste har vært kjempefint. Han sier at noen snakker om at det er litt mindre avling i år enn i et normalår. Størseth legger til at det kornet som kom inn i forrige uke var litt rått, helt opp i 30 prosent vanninnhold. I helga lå vannprosenten på 18 – 19 prosent.
Føler med kolleger på Østlandet
- Både mengde og kvalitet i Trøndelag er bra, og det er ingen nervøse bønder i Trøndelag. De føler nok med sine kolleger på Østlandet, sier Størseth.
Hos kornsiloen på Melhus var timelistene for levering av korn fulltegna til og med i dag torsdag, da vi snakket med dem på mandag. Størseth forklarer at om noen avbestiller time, og det hender, så kan andre ved å følge med ved å gå inn på nettet benytte timen. Det krever at de følger med, understreker han.

Bildet: Mye korn er blitt treska i løpet av de to siste ukene, men fortsatt står en god del korn på rot.

Les mer i Gaula.

Number of views (611)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01