en-USnb-NO

Nyheter

 Breiband på Hølonda: Dahlø blidgjorde jåringene

Breiband på Hølonda: Dahlø blidgjorde jåringene

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, October 31, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Temaet var nettilgang, og de cirka 50 jåringene som var møtt opp i Vonheim torsdag kveld hadde kanskje ikke så store forventninger. Da de gikk hjem, kunne de likevel gå hjem med et forsiktig smil om munnen.

AV JENS GRANØIEN
Det var Reidar Almås som tipsa oss om at overskrifta måtte bli: «Dahle blidgjorde jåringene», da vi var på tur ut etter møtet. Han smilte og kjente nok på det selv også, og vi syntes det var et godt tips. Pål Dahlø kom fra fylkeskommunen og ga jåringene nytt håp, denne torsdagskvelden i forsamlingshuset Vonheim på Jåren.
På Jåren på Hølonda er det elendig nettilgang. Det finnes ei gammel kobberlinje fra 50 – tallet, om det blir brudd nok en gang på den gamle kobberlinja, så står de i fare for å miste nettilgangen helt. Telenor har gitt beskjed at om det blir nok et brudd på linja, så blir det ikke reparert.

Jakob på seks skrev brev til Sigve Brekke
Nettilgang opptar både gammel og ung på Jåren. Jonny Martinsen som var initiativtaker til møtet, fortalte om Jakob Blokkum på seks år som skrev brev til Telenorsjef Sigve Brekke og klaget sin nød på at de ikke har verken mobildekning eller nettilgang der han bor. Jakob ber i brevet telenorsjefen om at Telenor må ordne med nettilgang på Jåren. Jakob fikk svar: «Det er et veldig vanskelig område å bygge i. Vi må ha helt ny lesestasjon, og det koster millioner», sto det i brevet som Jakob fikk fra Sigve Brekke.
På møtet ble det til tross for det lite oppmuntrende svaret fra Telenor, tent et lite håp om at det ordner seg. Neste år skal det legges kabel på Gåsbakken, denne vil bli lagt cirka til Sørheim på Jåren. Da er en et godt stykke på vei. På møtet kom det krav om at man ikke måtte stoppe på Sørheim, men legge kabel sånn at alle på Jåren kan få nettilgang. Pål Dahlø hos fylkeskommunen som deltok på møtet klarte å tenne et lite håp, selv om det er ting som må avklares før arbeidet med kabel over hele Jåren kan starte.

Bildet: Pål Dahlø hos fylkeskommunen var innstilt på at jåringene skal få fiberkabel allerede neste år.

Les mer i Gaula.

Number of views (478)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01