en-USnb-NO

Nyheter

Arbeiderpartiet vurderer å avholde nytt nominasjonsmøte

Arbeiderpartiet vurderer å avholde nytt nominasjonsmøte

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, December 12, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
1.0
Etter det mange mener var et kupp på Arbeiderpartiets nominasjonsmøte der Gunnar Krogstad ble vraket som ordførerkandidat til fordel for Pernille Wahlberg, har ni listekandidater valgt å trekke seg fra lista.

AV JENS GRANØIEN
Einar Gimse Syrstad som er leder i Melhus arbeiderparti, bekrefter overfor avisa Gaula at partiet vurderer å avholde et nytt nominasjonsmøte. Han mener at det er alvorlig når så mange som ni av listekandidatene har trukket seg.
Det var Ingun Nervik Isaksen som foreslo Pernille Wahlberg som ordførerkandidat, etter at en enstemmig nominasjonskomite hadde gått inn for Gunnar Krogstad på førsteplassen på lista.

Kupp og et uverdig spill
Mange sentrale Ap-politikere har i ettertid kalt det som skjedde på nominasjonsmøtet som ble holdt på Kvål, som et kupp og et uverdig spill. Wahlberg fikk 21 stemmer, mens Krogstad fikk 17. Årsaken til karakteristikken av det som skjedde var at ingen, verken Krogstad selv, Syrstad eller noen andre sentrale i partiet var orientert om at det ville bli foreslått en motkandidat til ordførervervet, før bare noen timer før nominasjonsmøtet startet. Det var tydelig at mobiliseringen til fordel for Wahlberg hadde skjedd bak ryggen på Krogstad og hans tilhengere.

Bildet: Ingun Nervik Isaksen til høyre på bilde foreslo Pernille Wahlberg til venstre som ordførerkandidat. Ingun Nervik Isaksen møtte som vara på kommunestyremøtet tirsdag.

Les mer i Gaula.

Number of views (469)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01