en-USnb-NO

Nyheter

Aud Bolland fyller 70 år

Aud Bolland fyller 70 år

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, December 19, 2018/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
No rating
Tida går fort, synes Aud Bolland. Hun synes ikke det er lenge siden vi var på besøk for å skrive om far hennes da han fylte 70. Det var i 89. Nå er det hun som fyller 70. Dagen er 2. juledag.


AV JENS GRANØIEN
Aud med pikenavnet Forsberg ble født på Nedgarden Hovin, der foreldre og besteforeldre leide andre etasjen i mastua. Der ble hun ikke lenge, og hun husker ingen ting av den perioden i sitt liv. Faren var anleggsarbeider, da han fikk jobb på Tinn i Rjukan flytta familien dit. Bestefaren Johan var svensk rallar. Han traff bestemora Anna fra Rissa da begge jobba i gruvene på Løkken. Faren Skåre Forsberg traff mora til Aud, Helga Krogstad fra Hovin på anlegg i Meråker. Skåre jobba på anlegg, mens Helga var kokk og sørga for maten.
Etter en forholdsvis kort periode i Rjukan, Aud husker ikke nøyaktig hvor lenge, flyttet familien tilbake til Hovin. Både Aud og hennes to yngre brødre, Tor og Stig hadde oppveksten sin på Hovin.

Butikkjobb hos Midttømme
Søsknene gikk på Hovin skole. Det var gammelskolen den gangen Aud gikk på skolen. Deretter gikk hun framhaldsskolen på Lundamo. Aud gikk også handelsskolen, på butikklinja. En periode holdt handelsskolen til i storsalen i Folkets hus på Støren, det var der hun lærte butikkarbeid. Det har vært hovedbeskjeftigelsen, men Aud har hatt andre jobber også.
Det ble bare en fridag etter at hun var ferdig på handelsskolen. Det ble ledig jobb i butikken hos Midttømme, og Aud fikk jobb der. Butikken var der vi dag betegner som «Gamle Hovin», og var en god gammeldags landhandel.

Bildet: Aud Bolland fikk en ekstra utfordring da hun ble enke i en alder av 28 år, og satt igjen med to små barn. Hun har vært vant til å arbeide.

Les mer i Gaula.

Number of views (456)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01