en-USnb-NO

Nyheter

Melhus-jenta Camilla Lund spisser skøytetradisjonen på Leinstrand

Melhus-jenta Camilla Lund spisser skøytetradisjonen på Leinstrand

Author: Åsmund Snøfugl/Wednesday, January 2, 2019/Categories: Startsiden, Melhus rundt

Rate this article:
5.0
Norgesmester for to måneder siden på 5 000 meter og full fart i en karriere med verdenstoppen i sikte. Distanseløper Camilla Lund fra Melhus sikret seg i fjor en plass i landslaget. Hun satser nå fullt på å ivareta livets sjanse til å etablere seg blant de aller beste med det store målet å snuse på medaljer i OL 2022. Den ambisiøse 24-åringen fullfører samtidig lærerstudiene ved NTNU i Trondheim. – Jeg elsker følelsen av å jobbe hardt for et mål, forklarer hun.

AV ÅKE NORD
Melhus kan skryte av å ha en verdensstjerne på skøyter.
Allerede som 18-åring ble hun kåret til «månedens løper» av Norway Supporter Team etter å ha rekordforbedret seg på alle distanser sesongen før.
Og lyste opp det norske skøytemiljøet med pers på 3000 meter, da talentet fra Leinstrand IL slo stjerneskudd som Hege Bøkko og gikk distansen på 4.28.57.

Lys fremtid
Siden da har tidene blitt kortere og passert tersklene for å komme på startlinja til EM, World Cup og nivåer som gir grunn til å ha forhåpninger også i VM og OL.
I de siste årene kan dette avleses i respektable tider og imponerende plasseringer i resultatlistene.
Som for eksempel ved EM i russiske Koloma i januar i fjor der tiden 4.11.89 holdt til en sjuendeplass over 3000 meter, hennes nest beste på distansen siden topp-løpet på 4.07.31 i Inzell året før.

Liker de tøffe utfordringene
Det er fremfor alt på de tøffe lengre distansene den veltrente Melhus-jenta presterer og vil bli å regne med i de internasjonale kampene om 10-på-topp og pall-plasseringer i verdenscuper og mesterskap fremover.
Det mener også det Norske Skøyteforbundet som motiverer uttaket av Camilla til landslaget med hennes utviklingspotensiale og forutsetninger til å ingå i lagtempo og lagsprint. Noe som hun med glede takket ja til.
Begynte med et klokt nei…
Men hun har faktisk også takket nei til forbundets ønske om om å få henne opp i større skøyte-sammenheng. Når hun pøste på med personlige rekorder som 14-åring ville forbundet at hun skulle gå skøyte-NM for seniorer. Tidene på 3000 meter ga juniorgull og kunne konkurrere om plasseringer blant de seks beste på seniornivå.
Det bevisste stortalentet og hennes trenere i Leinstrandklubben, Nina Tørset og Astrid Vårvik Nordheim, mente helt riktig med at belastningen ville blitt altfor hard og at og at fremtiden ville ligge der uansett.

Bred idrettsaktivitet
På dette tidspunktet var den kondisjonssterke jenta også opptatt med ballsport, og hadde prøvd seg på svømming, judo og dans.
Familien Lund er ellers ikke noen skøyte-gående gjeng, selv om foreldrene har hatt både fotball og langrenn på agendaen under oppveksten på
Bofinkvegen.
Men Camilla har alltid hatt sterk støtte for satsing på skøyter, ikke minst fra mamma Anne.

Bildet: Opplevelser ved siden av. Camilla koser seg med den imponerende utsikten fra Preikestolen under samling i Stavanger.

Number of views (495)/Comments ()

Tags:

Siste nummer

GULA-T1-HOV-190515-01